Netflix schrapt topserie zonder bevredigend einde

Pijnlijk
Jammer voor de fans!

Terwijl Stranger Things lekker doorgaat en ook Mindhunter een tweede seizoen krijgt, is het helaas afgelopen voor sci-fi topserie The OA. Het moet een pijnlijk nieuwtje zijn voor fans van de show, want het verhaal was alles behalve afgelopen. Helaas steekt Netflix vroegtijdig een stokje voor een bevredigend einde.

Spoiler alert voor The OA seizoen 1 en 2

The OA is een sci-fi-serie met wat uitstappen naar fantasy en het bovennatuurlijke. De show is een behoorlijke uitdaging voor de gemiddelde kijker vanwege de ingewikkelde verhaallijnen en onconventionele verhalenvertelling. Hoewel Netflix geen officiële kijkcijfers bekendmaakt kunnen we ervan uitgaan dat de show niet goed bekeken werd.

En dat is altijd zonde, als een serie die door een onbekende hoeveelheid mensen tof wordt gevonden ten einde komt. Wat nog erger is aan het stopzetten van de serie, is dat Netflix de makers niet eens de kans heeft gegeven om er een fatsoenlijk einde aan te brijen, zoals wel gebeurde bij Lucifer.

[gv data=”DvHJtez2IlY”][/gv]

Het einde van seizoen 2 van The OA is niet anders te beschrijven dan ‘een keiharde mindfuck’. Een groepje personages is al twee seizoen bezig om naar een andere dimensie af te reizen, het vermiste jongetje duikt ineens in een andere dimensie op en in een plottwist die werkelijk uit het niets komt blijken de hoofdpersonages acteurs te zijn in een of andere show. Ze worden zelfs bij hun echte namen genoemd.

Kortom, een hoop verhaallijnen liggen nog open voor interpretatie en de laatste aflevering van seizoen 2 knalt er zelfs een nieuw thema in. Dat alles tevergeefs, want na twee seizoenen stopt The OA dus. Fans van de serie moeten het dus met een rare cliffhanger doen en krijgen geen antwoorden op de grote vragen die de serie stelt.

Er heerst dan ook flink wat oproer onder fans. Zo leeft de hashtag #SaveTheOA erg onder kijkers en wordt er geëist dat de serie voortgezet wordt. Ik hoop het voor iedereen die de serie tof vond, maar het gaat waarschijnlijk niet veel uitmaken.

Foto @Netflix

3 reacties

  1. Verbaast me niks… gaat de gemiddelde Amerikaan ver boven de pet dus te lage kijkcijfers… Zou me niks verbazen als Westworld ook gecancelled wordt om die reden. Blijft voor de Scifi fan weinig meer over.

  2. Zie hier het nadeel van een monocultuur zoals Netflix dreigt te worden. Rendement is het enige dat telt.
    De series die wel lopen zullen nóg meer op elkaar gaan lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *