Netflix scoort met toptransfer in streamingmarkt

Netflix-strikt-game-of-thrones-producers
Dit illustere schrijversduo is (bijna) exclusief binnen.

David Benioff en Dan Weiss zijn inmiddels wereldberoemd als het producersduo van de krankzinnig succesvolle serie ‘Game of Thrones’. Hun toekomst leek dan ook vanzelfsprekend bij HBO te liggen, maar de streaming-oorlog laat zijn sporen inmiddels na. Na hun aflopende contract werden zij namelijk door liefst 6 studio’s benaderd voor een exclusieve samenwerking.

HBO dacht met een bod van $ 150 miljoen dollar + de rechten als producers bij toekomstige Game of Throne spin offs (zonder dat ze daar iets voor hoefden te doen) de slag te slaan, maar sloeg mis. Ook Disney was lang in de race, maar zij visten ook achter het net.

Het was Netflix die het duo voor een meerjarige deal vastlegde. Zij gaan voor de streaming-gigant zowel shows als TV-programma’s produceren. De samenwerking is exclusief, op één uitzondering na. De toezegging van de heren om voor Disney de volgende Star Wars Trilogie te maken blijft namelijk wel staan. Nu is er niets voor niets en wanneer een bod van $ 150 miljoen plus diverse rechten niet genoeg is moet Netflix wel erg diep in de buidel getast hebben. Dat klopt, want naar verluid is met de deal zo’n $ 200 miljoen gemoeid. Dat maakt de persverklaring, waarin de heren de klik met Netflix vooral doorslaggevend vonden omdat ze van dezelfde films houden als hun gesprekspartners bij Netflix, wel erg doorzichtig.

Het is nog niet bekend wat de heren inhoudelijk voor Netflix gaan betekenen. Het valt dus nog niet te zeggen hoe succesvol de samenwerking wordt. Netflix bewijst de kijkers namelijk niet altijd een gunst door favoriete series plotseling de nek om te draaien en ook de heren kregen veel kritiek van fans over de finale van Game of Thrones. Een ander project, Confederate, bracht voor de start al zo veel controverse met zich mee dat het nooit uitgebracht is.

We hebben in ieder geval nog meer om ons op te verheugen als de streaming-oorlog ook in Nederland echt uitbreekt.

Fotocredit: HDO perscenter, trailer Game of Thrones seizoen 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *