Netflix sloopt Nederlandse bioscoopbezoeken niet

Netflix
Innovatie is het sleutelwoord.

Bioscoopgiganten kijken ongetwijfeld met aarzelende blik toe hoe Netflix bezig is met een opmars in Nederland. Inmiddels beschikken meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens over een abonnement op de streamingdienst. Gaan mensen met de komst van Netflix niet meer naar de bioscoop?

Die angst kan worden weggenomen, want Nederlanders gaan nog steeds massaal naar de bios. Panel Wizard deed in opdracht van ABN Amro onderzoek naar het kijkgedrag van Nederlanders. Er werd gevraagd aan deelnemers van het onderzoek of streamingdiensten als Netflix, Videoland en Pathé Thuis worden verkozen boven de bioscoop. Er deden 1.000 consumenten mee aan de vragenlijst. 44% van hen zegt een dienst als Netflix inderdaad als een prima vervanging van de bioscoop. Echter, meer dan de helft prefereert nog steeds het witte doek boven de huiskamer.

Dit heeft met een aantal zaken te maken. Allerleerst, de grootte. Zo groot als in de bioscoop heb je het thuis vaak niet, tenzij je in een mega villa woont. Daarnaast draait een bioscoop de allernieuwste films. Bij Netflix en anderen moet je soms maanden wachten. Een ander puntje is de kwaliteit. 4dx of IMAX zijn dingen die we thuis niet hebben. Bioscopen hoeven dus nog niet te vrezen, al blijft innovatie ontzettend belangrijk. Televisies in huiskamers innoveren namelijk net zo hard mee.

3 reacties

  1. Het is ook meer een “uitje” dan de film ansich denk ik. Waarom gaan mensen nog steeds winkelen terwijl je het vanachter je PC allemaal binnen 30 min kan regelen bijv.. Enige waarvoor ik eigenlijk de deur nog uit ‘moet’ gaan is meubelen.. voor de rest kan ik mij zo 123 niks bedenken

    • @lekkaah: Ik heb anders al regelmatig meubels online gekocht….. Het is inderdaad de ´beleving´ je kan in je eentje een film kijken op je laptop, of met vrienden in de bios. Toch een andere situatie.

  2. Vroegah was er weinig te zien en kon je niet wachten totdat je de volgende steengoede film in de bios kan zien.
    Tegenwoordig worden bios-films nog veel meer voor de bios gemaakt: geen verhaal, veel effecten en genoeg tijd dat je een paar scene’s kan missen omdat je de popcorn truc op je vriendinnetje uitprobeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *