Netflix test retegoedkoop abonnement, iets voor ons?

Gaat Netflix het naar ons brengen?
Mobile-only, spotgoedkoop en ideaal voor de niet binge-verslaafde serieliefhebber.

Netflix is de laatste tijd flink bezig met het aanpassen, testen en anderzijds tweaken van de prijzen. Hoewel de grootste streamingdienst ter wereld beweert geen last te hebben van nieuwe rivalen (zoals Apple en Disney), suggereert de recente prijswijziging-test wat anders. Nu test Netflix in India een spotgoedkoop abonnement en ergens zullen ook veel Nederlands hopen dat het concept naar ons overwaait.

Het Amerikaanse bedrijf test een abonnement voor Indiërs dat 250 rupees kost, ofwel €3,21, zo meldt de EconomicTimes. Dat is een absurd lage prijs voor het gigantische aanbod van de streamingdienst, maar uiteraard is er een ‘catch’.

Ten eerste hebben we het over een abonnement in India. Het land met de op één na grootste bevolking is relatief arm maar een ontzettend grote afzetmarkt. Of terwijl, Netflix kan een beetje stunten met de prijzen om de niet zo rijke, doch gigantisch grote bevolking naar het platform toe te trekken.

De andere ‘maar’ is dat het een mobile-only abonnement is. Althans, dat kan een ‘maar’ zijn, maar ook een plus. Zou het namelijk niet ontzettend relevant zijn voor veel gebruikers om Netflix alleen voor onderweg te hebben? En mocht men dan toch ’s avonds op de bank een serietje willen checken, dan kan bijna iedereen de content wel naar hun TV streamen.

Ik ben geen marktonderzoeker en Netflix zal vast al goed hebben nagedacht over deze mogelijkheid in rijkere landen, maar wellicht dat een succesvolle test in India wel een dergelijk abonnement in Nederland aantrekkelijk maakt. Zeker nu streamen voor het eerst populairder is dan reguliere TV kijken.

Lees ook: Deze films en series kijk je in maart op Netflix

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *