Netflix trekt al na één seizoen stekker uit serie

Netflix trekt al na één seizoen stekker uit serie

Geliefd bij het publiek of niet. Netflix stopt al met deze serie na slechts één uitgezonden seizoen.

Netflix is altijd erg kritisch in wat ze blijven produceren en waar ze mee stoppen. De Amerikaanse streamingdienst is er niet vies van om te stoppen met zelfs een goedlopende serie. Denk aan Santa Clarita Diet, wat abrupt stopte zonder fatsoenlijk einde van het verhaal.

Opnieuw valt een serie ten prooi aan de genadeloze hamer van Netflix. Dit keer is het de serie The Dark Crystal: Age of Resistance dat het veld moet ruimen. Na één seizoen stopt de streamingdienst met de serie. Opvallend, want de serie won dit jaar nog een Emmy in de categorie Outstanding Children’s Program.

Het komt niet vaak voor dat Netflix al na één seizoen stopt met een serie. Vaak heeft een serie wel twee of zelfs drie seizoenen. Dat is is dit keer toch echt anders.

The Dark Crystal: Age of Resistance is een show voor kinderen. Daarmee is het ook een niche publiek dat Netflix bedient. Het overgrote aanbod op Netflix is gericht op een publiek van 12 jaar of ouder. Fans reageren teleurgesteld op sociale media op het nieuws. De makers hebben het nieuws bevestigd en zeggen op andere manieren te kijken hoe ze het verhaal van The Dark Crystal: Age of Resistance voort kunnen vertellen.

https://twitter.com/RiseFallNick/status/1308176781774598144

Eén reactie

  1. Zouden ze vaker moeten doen. Het aantal series dat in het niveau van het eerste seizoen in latere seizoenen weet vast te houden is heel erg klein. Maar al te vaak wordt het meer van hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *