Netflix verliest abonnees door duurdere abonnementen

Netflix
Netflix verhoogde eerder dit jaar de prijzen voor zijn eerste gebruikers, maar betaalt daar nu een hoge prijs voor.

De eerste Netflix-users konden een abonnement afsluiten voor 7,99 dollar. Dat bedrag werd verhoogd naar 9,99 dollar, maar daar werd volgens CEO Reed Hastings anders op gereageerd dan verwacht. We hebben geen exacte aantallen beschikbaar, maar veel gebruikers hebben hun abonnement opgezegd.

Het aandeel Netflix ging met 15 procent onderuit, ook omdat de verwachtte groei niet doorzette. Netflix gokte op 532.000 nieuwe abonnees in de Verenigde Staten en 2,1 miljoen in de rest van de wereld, maar bleef steken op 160.000 en 1,52 miljoen nieuwe klanten.

“We lagen lang op schema, tot in het nieuws kwam dat we de prijs voor vroege abonnees gingen verhogen”, liet Hastings weten. “We denken dat veel gebruikers dat nieuws zagen als een prijsverhoging voor iedereen en niet voor gebruikers met een abonnement uit 2013.”

4 reacties

 1. En ik ben daar een van, die z’n abonnement heeft opgezegd. Als 1 van de eerste klanten voor 8 euro een abonnement afgesloten, dan ga je die niet zomaar verhogen.

  En het gaat me niet eens om die luttele 2 euro, maar om het principe.

  • @rdamnn: Ja dat laatste zeggen mensen altijd waarbij het eigenlijk om de pegels gaat.

   ik persoonlijk betaal met liefde de verhoging voor de kwaliteit van hun originals alleen al maar goed jullie hebben je princiepe om naar te kijken natuurlijk.

   • @Donstil: Geld boeit mij wat minder als ze maar content leveren.
    Hun exclusives zijn vaak top maar na 2 weken heb ik een seizoen helemaal uitgekeken en kan je weer een jaar wachten op een vervolg.
    Ondertussen zijn bepaalde series tot wel 2 seizoenen verder en jij mag wachten.

    Ja ik weet het, rechten enzo maar dat boeit de mensen toch geen ene reet !
    Ze betalen voor een dienst en dan moet je dat kunnen kijken, ongeacht je land want van de Euro is men niet vies en die mag je ook iedere maand betalen.

    Nee, Netflix zie ik nog weleens op de fles gaan als ze niet oppassen met steeds verdwijnende content (leg dat eens uit aan jonge kinderen die graag hun tekenflim willen kijken en er opeens niet meer is), absoluut niet up-to-date, een schraal aanbod van kwaliteits films en veel wisselende content.

    Begon leuk, inmiddels mag je voor 60 euro aan abo’s hebben van allerlei vergelijkbare diensten en dan kan je NOG STEEDS NIET dat zien wat je graag wilt.
    Ik voorspel een enorme groei aan VPN abo’s en dus weer massale downloads.

    Spotify pakt het daarintegen wel goed aan en doet steeds meer wat de klanten willen.
    Enorm veel content, en een zeer voordelige family abo !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *