Niantic maakt bekend wanneer Harry Potter-game uitkomt

Zweinstein
De filmlocaties van de Harry Potter-franchise worden in 2018 waarschijnlijk drukbezocht.

In een interview van de Financial Times (paywall) zegt Niantic-directeur John Hanke dat de Pokémon GO-achtige Harry Potter-game in 2018 uit gaat komen. De exacte datum is nog niet bekend, maar wel laat hij weten dat het om de tweede helft van 2018 gaat. Dit weten we tot dusver over de aankomende game over tovenaars, monsters en toverspreuken.

Harry Potter: Wizards Unite zal ongeveer de succesformule van Pokémon GO opvolgen. Dat wil zeggen dat we wederom in de echte wereld met een smartphone rondlopen om zo monsters, mede-tovenaars en pick-up-points top te zoeken. Spelers moeten door middel van spreuken allerlei vijanden verslaan en uiteraard zal de game ook weer in augmented reality-modus beschikbaar zijn.

Hanke is overigens blij met de setting van de game: “Het zou een stuk moeilijker zijn om een overtuigende Star Wars-game in augmented reality te maken.” Hij doelt hiermee op de wereld van Harry Potter, die eigenlijk gelijk is aan onze echte wereld, maar dan met tovenaars en monsters. Star Wars is op geen enkele manier met de echte wereld te vergelijken, wat met de huidige AR-techniek simpelweg zou betekenen dat niets er sci-fi uitziet.

Verder is er nog nauwelijks iets bekend over de game. Legendarische beesten en toverspreuken zullen ongetwijfeld een belangrijk onderdeel zijn, maar over de precieze missies en opdrachten is nog niets bekend. Ik verwacht dat gamers, wandelaars en Harry Potter-fans in de zomer van 2018 met de (beta-)versie van Wizards Unite aan de slag kunnen.

Ondertussen moeten we het voorlopig nog even doen met Pokémon GO, wat op zich ook geen straf is (mits het weer mee zit). Niantic heeft de monsterhit namelijk nog lang niet afgeschreven. Zo werden er recentelijk meer AR-functies aan de game toegevoegd voor Apple-gebruikers. Ook werd de immersie van de game opgeschroefd door de toevoeging van lokale weersomstandigheden.

Via: Nu.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *