Niemand wil betalen voor Youtube

youtube red nog zwaar in het rood
Niet alles wat Google aanraakt wordt goud…

Het is alweer een jaar geleden dat YouTube een betaalde dienst genaamd YouTube Red introduceerde in verschillende landen, maar na een jaar zijn er pas een miljoen mensen geabonneerd op de dienst.

YouTube Red had afgelopen zomer 1,5 miljoen betaalde abonnees, met nog eens 1 miljoen gebruikers die een gratis proeftijd hadden. Deze cijfers laten wel zien hoe lastig het is om miljoenen mensen ervan te overtuigen te betalen voor iets waar ze jaren gratis toegang tot hadden.

Maar er is ook duiding nodig. YouTube Red is voorlopig alleen in vier landen beschikbaar; de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland. De service kost in de VS 10 dollar per maand en biedt daarvoor onder meer reclamevrije video’s en exclusieve series van populaire YouTube-sterren.

Dit betekent dus ook dat de service niet beschikbaar is voor de meer dan een miljard maandelijkse gebruikers. De mensen die YouTube Red dan wél gebruiken, kijken ook 75 procent meer YouTube op hun tv.

YouTube is de grootste video streaming service in de wereld en de grootste muziek streaming service. Als leider van deze services is 1,5 miljoen abonnees voor een betaalde service niet echt fantastisch. Maar YouTube heeft zelf aangegeven blij te zijn met de groei van Red. “We zijn blij met YouTube Red en we zien een gezonde groei van leden elke maand”, aldus een woordvoerder van YouTube. Over exacte cijfers wil het bedrijf niets zeggen.

[gv data=”xeWPv8TuShI”][/gv]

De Google-dochter wil volgend jaar investeren in meer exclusieve films en series voor de dienst. De Google-dochter krijgt 16 november aanstaande al zijn eerste originele geanimeerde serie ‘Paranormal Action Squad’. De comedyserie heeft acht afleveringen en heeft een Ghostbuster-achtige sfeer. De serie is geschreven door Futurama en Family Guy schrijver Michael Rowe.

[gv data=”YL9RetC0ook”][/gv]

Dit moet je weten over YouTube heroes. Of maak je eigen reclamevideo met deze YouTube app.

6 reacties

  1. Helaas voor YouTube is reclamevrij kijken voor iedereen weggelegd dankzij adblockplus. Er zijn weinig programma’s waar ik niet meer zonder zou kunnen en dit is er 1 van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *