Niet alweer: Microsoft verplicht eigen browser in Windows 10

Windows 10
Ze zijn een beetje hardleers bij Microsoft.

In het verleden hebben we vaker de Windows 10 Insider Preview met je doorgenomen. Dit speciale bètaprogramma beschikt vaak over handige features, die bij grote populariteit vaak ook doorstromen naar de reguliere versie van Windows 10. Met de nieuwste toevoeging in haar Windows 10 Insider Preview lijkt Microsoft echter te vragen om boze reacties.

Maak je gebruik van Windows Mail én heb je de nieuwste bètaversie geïnstalleerd, dan heb je vast al opgemerkt dat niet Google Chrome of Mozilla Firefox zich opent na het klikken van een link. In plaats daarvan verplicht Microsoft gebruikers om haar eigen Microsoft Edge te gebruiken.

Als smoes geeft de tech-gigant aan dat Edge volgens hen de beste, meest veilige en consistense ervaring op Windows 10 en andere apparaten. Eveneens wordt er gewezen op de accu-efficiëntie van de browser, integratie met Cortana (wie?) en OneDrive.

Natuurlijk zijn er weinig gebruikers die deze verplichting van Microsoft kunnen waarderen. Gelukkig voor nu is het slechts een feature van de bèta, en hoeft de verplichting niet binnenkort overgeheveld te worden naar de officiële feature. Handiger is de functie voor HEIF-ondersteuning, het nieuwe bestandsformaat van de iPhone X en andere nieuwe Apple-toestellen.

3 reacties

  1. Beter hardleers dan helemaal niet kunnen leren. Op Apple’s IOS is het onmogelijk om de default browser Safari naar een andere browser te veranderen. In windows kan je het nog tenminste aanpassen. Ook met de insiders preview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *