Nieuw drama over echte Lord of the Rings komt uit [trailers]

tolkien-film-premiere
Waar komt de inspiratie voor midden-aarde toch vandaan?

The Lord of the Rings is een prachtige filmserie en wordt nu uitgebracht als tv-serie. Daarmee barst de gekte rond schrijver J.R. Tolkien ook weer los. In een meeslepende film, geregisseerd door Dome Karukoski, ga je terug in de tijd. Niet naar midden-aarde maar naar de tijd dat Tolkien nog niet bekend was. Je volgt hem in zijn vormende jaren. Hier sloot hij als wees en als buitenbeentje op school hechte vriendschappen met andere buitenbeentjes. Zo vormden zij een eigen veilig universum. Dit universum wordt bedreigd als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt.

Alle ingrediënten voor een meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en artistieke inspiratie zijn dus aanwezig. Hoe verloopt het de dan nog onbekende schrijver na de Eerste Wereldoorlog? Is het universum van buitenbeentjes voorgoed verbroken of zijn er mogelijkheden?…

Daarnaast zien we hoe Tolkien de inspiratie zou vinden voor het leven van midden-aarde, dat hem wereldberoemd zou maken.

De film is inmiddels in voorpremière gegaan en bekend Nederland reageerde enthousiast. Dit in tegenstelling tot de nabestaanden van Tolkien, die zich in de media distantieerden van het project.

Vanaf 6 juni gaat de film met Nicholas Hoult in de rol van Tolkien en Lily Collins in de rol van zijn vrouw Edith Bratt in première. Met de voorpremiere en trailers kom jij vast in de stemming.

Dit zijn de twee originele trailers (Nederlands ondertiteld):
[gv data=”4LaIPyq0mOQ”][/gv]
en
[gv data=”lOFKxThmVlE”][/gv]

De Nederlandse voorpremiere was een succes:
[gv data=”MF0KcOmqOj8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *