Nieuw toetsenbord MacBook Pro zorgt voor problemen

Nieuw toetsenbord MacBook Pro zorgt voor problemen
Vernieuwingen kunnen problemen met zich meebrengen. Helaas voor Apple is dit het geval met de MacBook Pro.

Met de komst van de opgefriste MacBook Pro introduceerde Apple een nieuw toetsenbord. Op diverse fora worden echter met regelmaat problemen gemeld. Zo zouden sommige knoppen niet reageren, of klinken er rare geluiden bij het intikken van diverse toetsen. Ook wordt er gesproken over gevoelloze knoppen. Zowel op het Apple Support forum als op de site van MacRumors klagen MacBook Pro-bezitters over de problemen.

De video hieronder laat bijvoorbeeld zien dat de Caps Lock-toets alles behalve gezond klinkt. Helaas voor Apple is dit probleem niet met een software update op te lossen. Het vervangen van een toetsenbord op een MacBook Pro is een complexe bezigheid en vereist absolute kunde.

Er is nog geen officiële reactie vanuit Apple voor het probleem. Mocht je een issue ervaren dan kun je het beste naar de Apple-winkel gaan met je MacBook. Experts kijken dan naar het probleem en samen kun je tot een oplossing komen. Problemen zoals deze vallen normaal gesproken gewoon onder de garantie.

[gv data=”48C9eAOCaYE”][/gv]

5 reacties

 1. Dit is al de zoveelste Fail voor de Nieuwe MBP en het houd maar niet op.

  Kost het apparaat al meer dan ooit te voren en kan je er steeds minder mee dankzij het weghalen van allerlei poorten, dan heb je nu dit gezeik weer.
  Al na het gedoe met scherm issues en problemen met de touch bar.

  Apple is nu echt de weg kwijt.

  • @turbobrick: Dat waren ze al naar mijn mening. Sinds dat je ze niet meer kan upgraden omdat alles vast gesoldeerd zit. De oude MacBook Pro’s waren erg fijne apparaten.

   Dan zeggen ze “Ja maar nu is hij 1 gram lichter en een halve haar dunner!”… Lekker boeiend…

 2. alle pro’s en cons aan de kant, mijn probleem met Apple is dat je gewoon geen opties hebt. een up to date model MET poortjes? of zonder touchbar (een goedkoper model?)… allemaal erg relevant voor de user.

  • @lolindir: Klopt, je moet het er maar mee doen en je betaald de hoofdprijs.
   Anno 2017 niet echt handig meer aangezien er legio alternatieven zijn die meer performance bieden voor beduidend minder.
   Het woord Pro slaat bij Apple tegenwoordig nergens meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *