Nieuwe Asus WiFi router is met 1900 Mbit razendsnel

ASUS RT-AC68U 1900 Mbit router
Wil je grote bestanden via WiFi over je netwerk verslepen, bijvoorbeeld films in Blu-ray kwaliteit, dan moet je geduld hebben. Maar niet als het aan deze nieuwe Asus RT-AC68U router ligt.

De RT-AC68U dual band router communiceert volgens de nieuwe 802.11ac WiFi standaard en belooft een snelheid tot 1900 Mbit! Deze theoretische snelheid wordt echter alleen maar gehaald wanneer alle apparaten in het netwerk de 802.11ac standaard ondersteunen en dat zal in de meeste huishoudens niet het geval zijn. In de praktijk zal de snelheid tevens worden beïnvloed door fysieke obstakels en drukte in het frequentiegebied, maar 1900 Mbit is natuurlijk een lekker vlot vertrekpunt.

Het Asus AiRadar systeem kan worden gebruikt om het signaal te tweaken waardoor volgens Asus het bereik 150 procent groter is dan bij concurrerende routers. Twee routers kunnen in “sync mode” bestanden delen op een USB opslagmedium welke direct is aangesloten aan de router. Er hoeft dan geen computer aan te pas te komen. Handig is ook de mogelijkheid om een 3G/4G modem aan te sluiten als backup wanneer de normale breedbandverbinding wegvalt.

Het is nog niet bekend wanneer deze router leverbaar is, evenmin het bedrag op het prijskaartje. Hou er rekening mee dat het één van de duurdere routers zal zijn.

6 reacties

    • @Yeelen: 1900Mbit draadloos komt effectief aanzienlijk lager uit. Dit is afhankelijk van de afstand tot de router en de drukte op de gebruikte frequenties. Met een Ziggo/UPC 120Mbit verbinding heeft een snelle router als dit al een groot voordeel. En dan nog niet te spreken over het lokaal streamen van media, home servers en bijvoorbeeld de betere QoS mogelijkheden die een router met een snelle processor en verbindingssnelheid bieden. Ongehinderd gamen terwijl een andere gebruiker druk aan het downloaden is bijvoorbeeld. Maar ook het bereik, met 1900Mbit kan je meer snelheid verliezen voor je verbinding onbruikbaar is. Het is dus mogelijk om op een grotere afstand nog een voldoende snelle verbinding te hebben.

  1. De prestaties van deze router zijn teleurstellend. Ik heb deze router enkele weken in bezit en het draadloos netwerk is regelmatig niet beschikbaar en bereik is erg matig. Mijn vorige draadloze router die slechts EUR 40 kostte was veel betrouwbaarder. Ik heb spijt van de aankoop van dit inferieure product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *