Nieuwe enkelband is de schrik van elke alcoholist

Deze enkelband is de schrik van elke alcoholist
Eerdere maatregelen om alcoholmisbruik tegen te gaan zijn eenvoudig te omzeilen. Deze nieuwe enkelband lijkt wel doeltreffend.

Met enkel een enkelbank om een enkel alcoholmisbruik stoppen? Het is volgens de Stichting Verslavingsreclassering GGZ wel degelijk mogelijk en zij zien het als dé oplossing voor het stoppen van alcoholverslaving. Ben je toevallig alcoholist en krijg je het al Spaans benauwd bij dit idee? Mooi, want de enkelband meet de alcohol in het lichaam via transpiratie.

Eerdere maatregelen tegen alcoholmisbruik zoals een alcoholslot in de auto blijken niet doeltreffend te zijn en bovendien detecteren bijvoorbeeld urine- en blaastesten alleen de laatste 12 uur van het alcoholgebruik.

De enkelband meet het alcoholgebruik ieder half uur en werkt zeer precies: zelfs één glas bier wordt al gedetecteerd. In Amerika is de enkelband al zo’n 300.000 keer door rechters opgelegd. In Nederland loopt op dit moment een test met vrijwilligers en medewerkers van de verslavingsreclassering. Zij geven binnenkort hun bevindingen over de enkelband.

Bij een positief resultaat zullen ze er vast op proosten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *