Nieuwe functies Windows Phone 8.1 duiken op in video

Windows Phone 8.1 SDK video
Mensen met een telefoon die draait op Windows Phone 8 zitten waarschijnlijk al langere tijd met smart te wachten op de beloofde update naar WP8.1. De afgelopen maanden zagen we al de nodige informatie en gelekte screenshots voorbij komen, maar nu is er voor het eerst een video.

Onlangs is Microsoft begonnen met het verspreiden van de Windows Phone 8.1 SDK (software development kit) voor ontwikkelaars. Met behulp van een emulator heeft één van die ontwikkelaars alvast wat nieuwtjes boven water weten te halen.

Wat kunnen we verwachten in deze verbeterde versie van WP8? Een belangrijke verbetering zal de introductie van een notificatiecentrum zijn, ook ondersteuning voor VPN komt eindelijk beschikbaar.

Opvallend is dat er een mogelijkheid is om iCloud te integreren, terwijl die mogelijkheid voor Facebook juist ontbreekt. Uiteraard is SkyDrive straks hernoemt tot OneDrive.

Iets waar veel mensen naar uit zullen kijken is de Google Now/Siri-concurrent die op dit moment bekend staat onder de codenaam Cortana. In deze versie van de SDK is Cortana nog niet aangetroffen, maar wat niet is kan nog komen.

Naar verwachting zal Microsoft alle details over Windows Phone 8.1 onthullen tijdens de BUILD Developer Conference in april. Het zal dan nog wel even duren voordat gebruikers de update kunnen downloaden. Eerder heeft Microsoft al aangegeven dat alle telefoons die momenteel op WP8 draaien de update naar WP8.1 zullen krijgen. (via: winbeta.org)

[gv data=”r0K5eoSMsQY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *