Nieuwe gameconsole: Alienware Steam Machine

Nieuwe gameconsole: Alienware Steam Machine
Deze nieuwe console draait op Linux en biedt de mogelijkheid om PC-games op je tv te spelen in 1080p beeldkwaliteit.

Er is nog niet heel veel bekend over dit apparaat. De Steam Machine is een kleine console van slechts 20 cm breed en 7,5 cm hoog. Je kunt er PC-games op spelen, mits deze samenwerken met Linux. Met een Intel CPU en NVIDIA GPU kun je met een resolutie van 1080p op je tv spelen.

De controller van de console is voorzien van twee touchpads, een touchscreen en feedback-effecten. Volgens de makers van de Steam Machine is de console een ‘PC-game spelcomputer’. Het zou geen directe concurrent van de huidige gameconsoles worden, maar eerder een apparaat dat de kracht van PC-games naar de woonkamer brengt.

In september 2014 zal de Steam Machine verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend.

Steam Machine controller

Nog geen reacties

  1. Ik weet nog niet wat ik van de steammachine moet vinden. Eigenlijk zijn het kant en klare game pc’s met een controller. Niets nieuws onder de zon. incidentele gamers kopen een kant en klare pc en hardcore gamers bouwen hun eigen machines.

  2. Ik weet nog niet wat ik van de steammachine moet vinden. Eigenlijk zijn het kant en klare game pc’s met een controller. Niets nieuws onder de zon. incidentele gamers kopen een kant en klare pc en hardcore gamers bouwen hun eigen machines.

  3. Al die console hatende 1337-pr0-PC-gamers halen toch hun neus op voor zo’n Steam Machine als ze überhaupt een dergelijke systeem zouden aanschaffen. Ze gaan het heus niet aan een zo’n inferieur ding koppelen als een TV. Nee ze gebruiken veel liever een CRT monitor met zer0-inputlag en sh*t. Als het echt niet anders kan gaan ze voor zo’n TN-panel met 120+Hz refreshrate met G-Sync. Leuk concept, maar als het slechts een apparaat is met PC-hardware en aangepast OS denk ik dat, gezien het prijskaartje, absoluut geen succes gaat worden.
    Tenzij SteamOS gratis beschikbaar zal worden voor de (hobby) systeembouwer.

  4. Al die console hatende 1337-pr0-PC-gamers halen toch hun neus op voor zo’n Steam Machine als ze überhaupt een dergelijke systeem zouden aanschaffen. Ze gaan het heus niet aan een zo’n inferieur ding koppelen als een TV. Nee ze gebruiken veel liever een CRT monitor met zer0-inputlag en sh*t. Als het echt niet anders kan gaan ze voor zo’n TN-panel met 120+Hz refreshrate met G-Sync. Leuk concept, maar als het slechts een apparaat is met PC-hardware en aangepast OS denk ik dat, gezien het prijskaartje, absoluut geen succes gaat worden.
    Tenzij SteamOS gratis beschikbaar zal worden voor de (hobby) systeembouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *