‘Nieuwe iMac Pro krijgt anti-diefstal technologie’

Auteur: , 2 Reacties
iMac Pro

Slimme techniek moet diefstal voorkomen.

De nieuwe iMac Pro ligt nog niet in de winkels. Op basis van de laatste informatie kunnen we wel stellen dat de specificaties veelbelovend klinken. Geavanceerde technologie komt helaas met een pittig prijskaartje. De krachtigste computer van Apple krijgt een vanafprijs van 4999 dollar.

Omdat de iMac Pro enkele duizenden euro’s gaat kosten, zijn verschepingen goud geld waard. Volgens Pike’s Universum, een blog dat het vaker bij het rechte eind heeft, is daar wat op bedacht. Apple zou geavanceerde Find My iMac-achtige technologie in de computers gaan bouwen. Het techbedrijf zou zo de locatie van de iMacs aan de hand van GPS kunnen opvragen. Boeven hebben zo niets aan de computers.

Deze info is nu nog een gerucht en nemen we met een korreltje zout. Het nieuwtje klinkt echter aannemelijk. Het laatste wat je wil is dat een dief er met een 15.000 euro kostende computer vandoor gaat. Laten we echter niet op de zaken gaan vooruit lopen. De nieuwe iMac Pro is vanaf december te koop.2 reacties

Nooit begrepen waarom apparatuur niet ‘en masse’ wordt ge-low-jacked. Dat hoeft toch niet zo duur te zijn. Een onafhankelijke apparaatje dat naar ‘huis’ kan bellen.
The Black-Mac. Er zit toch iets fout bij Apple. De Mac Pro vervangen door een iMac met super-specs is zo gemakkelijk en kort door de bocht. Deze markt wil graag een Mac Pro die je zelf kunt upgraden naar je eigen wensen.

Het is misschien een niche market waar te weinig valt te verdienen…. vermoed ik…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).