Nieuwe informatie over PlayStation 5 duikt op

Nieuwe informatie PlayStation 5 duikt op
De CEO van PlayStation laat het een en ander weten.

Het gaat nog wel even duren, maar Sony werkt op de achtergrond keihard aan de opvolger van de PlayStation 4. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de PS5 op de markt gaat komen en of de console überhaupt zo gaat heten. Wel deelt Sony regelmatig nieuwe informatie over het apparaat, zoals nu in een nieuw interview.

Sinds april van dit jaar is Jim Ryan CEO van PlayStation en in gesprek met CNET laat hij het één en ander los over de PlayStation 5. Informatie wat tot nu toe nog niet bekend was. Zo wisten we wel dat de PS5 oude games gaat ondersteunen, maar nieuw is het feit dat de console het toe gaat staan om savegames van de PS4 mee te nemen.

Ook laat Ryan weten dat games in 4k met 120Hz gespeeld kunnen worden op de PlayStation 5. Technische waarden waar gamers voor nu alleen nog maar van kunnen dromen. Het feit dat de PS5 zo relaxed omgaat met de transitie van PS4 naar PS5, maakt de console vriendelijk om te upgraden. Je kunt je games én saves gewoon meenemen naar het nieuwe apparaat.

Lees ook: PlayStation 5 wordt belachelijk snel

Eén reactie

  1. Goed nieuws, knap hoe ze zo’n ‘doosje’ zo sterk kunnen krijgen

    Even de pessimist uithangen: 120fps zal toch nooit behaald worden met recente spellen op de PS (al helemaal niet in 4K). Oude spellen redden dat misschien, maar die zijn natuurlijk ‘gecapped’ op 60 fps en/of nog 1080p. Ze moeten ook de mogelijkheid toevoegen om je controller bekabeld te kunnen laten spelen (dus bluetooth disabled) voor snellere response, anders zit je alsnog met input lag. Ook ondersteuning voor keyboard/mouse leuk zijn voor bijv. FPS games. Maar goed, console = casual gaming, andere markt dan PC gamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *