‘Nieuwe instapvariant iPhone krijgt metalen behuizing’

Auteur: , 9 Reacties
iPhone krijgt weer metalen behuizing

De speculatie over de nieuwe iPhones komt alweer op gang. Het goedkopere model zou weleens een interessant alternatief kunnen worden voor de duurdere iPhone X-opvolger.

Kort gezegd komt het erop neer dat er in 2018 drie nieuwe iPhones uitkomen: twee iPhone X-achtige toestellen en een goedkoper toestel met LCD-scherm. Dit randloze toestel zou ‘gewoon’ weer een aluminium behuizing krijgen, aangezien dat een stuk goedkoper is om te maken, zo meldt het doorgaans betrouwbare KGI.

Die behuizing zou dan weer beschikbaar komen in verschillende kleuren, zoals dat ook bij eerdere iPhones het geval was. Klein nadeeltje: als de behuizing inderdaad van aluminium gemaakt is, dan is de kans groot dat Apple ook de mogelijkheid om draadloos te laden schrapt.

Aan de andere kant: als de normale oplader lekker snel werkt, mis je daar niet zo heel veel aan. Datzelfde geldt voor Force Touch en de dubbele camera: interessant, maar voor veel mensen niet onmisbaar. Daarom zouden ook deze features niet naar de iPhone-instapper komen.9 reacties

Eindelijk! Alhoewel draadloos laden wel chill kan zijn (zeker in de auto) hoeft het van mij niet. Ik heb liever zo’n fraaie metalen behuizing dan dat plastic-aanvoelende glas dat ze nu gebruiken. Zowel de 8 als de X voelen een beetje goedkoop aan, terwijl de hardware bijzonder indrukwekkend is en de prijs wat aan de hoge kant.

Nu de iPhones goedkoper aanvoelen staan ze een beetje op het niveau van de Samsung Galaxy S8. Op zich niet onaardig, maar het kan beter. Dit was wel iets waar Jobs ijzersterk in was: het moet prettig werken, het moet goed aanvoelen. Een apparaat dat je elke dag een paar uur gebruikt mag best net even wat prettiger zijn. Af en toe lijken ze dat een beetje te vergeten bij Apple. Dat maakte hun producten net even wat volwassener dan dat van de concurrentie.

Laatst even mijn oude Compaq laptop (omgekat met SSD!) vergeleken met de MacBook Pro van een kennis van mij. Beide toestellen zijn even oud (8 jaar!). Het verschil was toen best behoorlijk qua prijs (de MBP was 2x zo duur). Maar dat toestel is nog te gebruiken en bovenal, het voelt nog steeds aan als een kwaliteitsitem.
@willeme: Ja metaal is mooier. Mijn Nokia 5 is goedkoop maar voelt duur aan.
@willeme: Wat aanvoelen ? Vrijwel iedereeen loopt met een hoesje, case, skin of wat dan ook eromheen …
Mindyou, de Metalen iphones waren ook snel kapot na het vallen op de grond dus ging er bescherming omheen.

De feel van een phone is enorm ovegewaardeerd en dat blijkt wel want 1000 euro phones zien we met 5 euro skins eromheen.
@turbobrick: Dat ben ik niet met je eens. Ik vind een product dat met zorg is gebouwd en degelijk + fraai is afgewerkt een groot voordeel. Een product, zeker een duur product, mag best fraai zijn en goed aanvoelen.
@willeme: Noem mij eens 1 flagship die niet met zorg is gebouwd en fraai afgewerkt …
Wel eens een S8 vast gehouden ? Wel eens gezien hoe mooi dat edge scherm naadloos over gaat in de body ?
Materiaal keuzes is persoonlijk, de een vind metaal mooi, de ander glas.
Ik kijk meer naar functionaliteit en vind wireless chargen een hele fijne optie. Fijner als een metalen body die je 1x aanraakt na aanschaf voor hij het hoesje in gaat en daarna nog 1x als hij eruit bij het verkopen of het doorschuiven naar de kinderen ofzo.
@turbobrick: S8 meerdere keren vastgehouden. Vanaf de S6 zijn ze zeker op de goede weg. Zeker. Qua specs ongetwijfeld beter dan iPhone. Interesseert mij ook niet: beide toestellen doen wat ik er mee wil doen. Oh nee, iTunes is een crime op de Samsung.

Jij vind functionaliteit en wireless chargen belangrijk, ik een prettig aanvoelend toestel. Metaal staat mijn inziens altijd boven glas. Zeker dat plastieke-glas van S8 en iPhone 8 + 10.

Zie het als een Audi interieur. In vergelijking met een Subaru is dat veel fraaier. Ik kan begrijpen dat mensen een Audi interieur prettiger vinden dan een Subaru interieur. De Subaru is misschien beter, heeft betere hardware en is betrouwbaarder. (qua auto zou ik trouwens voor de Sub gaan ;-))
@willeme: Voor de Subaru gaan …. Zijn we het over 1 ding eens !!
EJ20-25T For the Win !!
@willeme: Zoveel mensen, zoveel meningen…. en gelukkig maar. Anders kocht iedereen hetzelfde product. Ik vind het tof wanneer iemand met het gevoel stevig mee weegt in wat hij/zij koopt…
@turbobrick: Helemaal mee eens. Alhoewel ik tot aan de iPhone 5 nooit een hoesje nodig vond, ben ik vanaf de iPhone 6 begonnen met een ‘gel-hoesje’. De 6 (en nu 7) zijn me net even wat te glad zonder hoesje.

Ik begrijp dan ook niet dat een merk als Apple niet zelf met een hoesje komt zodat ze controle houden op hun design. Een iPhone of een samsung met een hoesje zien er hetzelfde uit.

Wat heb je aan een randloze telefoon wanneer je er vervolgens een hoesje om geen gooit met een vette bumper?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).