‘Nieuwe iPhone SE 2 krijgt een andere naam’

Komt de kleinere iPhone SE terug in deze vorm?
De opvolger van de iPhone SE zou niet simpelweg iPhone SE 2 gaan heten.

Apple experimenteert nogal met benamingen. Voor de tiende verjaardag van de iPhone stapte af van de cijferreeks om de tiende iPhone de iPhone X te noemen. Nogal verwarrend, want hoewel je dit uitspreekt als iPhone 10 zeggen wij lompe Hollanders vaak gewoon de de iPhone Iks. Sterker nog. Als je spreekt over de iPhone 10 hebben sommige bezitters van de smartphone geen idee waar jij het over hebt.

De verwachting is dat Apple in het voorjaar van 2020 met de opvolger van de iPhone SE gaat komen. De iPhone SE is al een tijdje niet meer verkrijgbaar, maar er is wel behoefte aan een kleinere iPhone-variant met moderne hardware.

Je zou denken dat Apple deze iPhone SE 2 gaat noemen. Dat klinkt bekend in de oren. Toch claimt het Japanse Macotakara iets anders. Volgens het Apple-blog krijgt deze smartphone de naam iPhone 9. Men stelt dat de telefoon uiterlijke overeenkomsten heeft met het design van de iPhone 6, 7 en 8 en dat daarom de benaming ‘9’ logisch zou zijn. Het klinkt wat vreemd, want dit gerucht hebben we nog niet eerder gehoord. Het is afwachten wat Apple gaat laten zien in het voorjaar van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *