‘Nieuwe iPhones krijgen geen koptelefoon-dongel’

Apple
Wat krijgen we nou?

Apple nam met de iPhone 7 afscheid van de geliefde 3.5mm headphone jack. Ter compensatie van dit verlies, krijg je met de aanschaf van deze smartphone een dongel, zodat je via de Lightning-aansluiting alsnog een koptelefoon kunt aansluiten.

De vraag is echter of Apple met de nieuwe iPhones wederom zo’n dongel gaat aanbieden. Volgens Barclays is dit namelijk niet het geval. In een notitie komt nar voren dat Cirrus Logic, een leverancier van de dongle, heeft bevestigd dat de accessoire niet wordt meegeleverd met de nieuwe iPhones.

Mocht Apple dit daadwerkelijk doen, dan is de vraag hoe consumenten hier op gaan reageren. Vele iPhone-bezitters zijn nog verknocht aan bedrade muziekdopjes. Het is een dure grap als men dongels via de Apple winkel moet gaan aanschaffen voor een ridicuul bedrag. Over een maand weten we meer, want de nieuwe iPhones komen er bijna aan. (via Macrumors)

13 reacties

 1. Als dat ándere gerucht -dat Apple de lightning poort gaat vervangen door een usb-c aansluiting- waar is dan hoeft dat niet zo’n probleem meer te zijn. Voor luttele euro’s koop je een usb-c naar 3,5 mm jack dongel. Zelfs in de kleur wit.

 2. A> Dat is naar de fout TOE corrigeren, ongeacht de poort, hun wijken af van een analoge standaard en dan zou je dus die adaptor op een >1000 euro phone erbij moeten leveren.

  B> jij neemt aan dat je usb adapter dan zou werken, jij kent Apple duidelijk niet.
  In het verleden zagen we ook het uitsluiten van niet Apple accesoires, terwijl de kabels/laders prima pasten en in theorie zouden moeten werken.

  C> op zich verbaasd het me niet. Pronken met fast chargen in de specs en zelfs op een 1250 euro device niet eens de lader erbij leveren.

  • @turbobrick: D: who cares? Draadloze koptelefoon werkt prima. Wie gaat er nog met een draadje zitten prutsen tegenwoordig. Zit je lekker op de bank muziek te luisteren via je koptelefoon moet je je telefoon meeslepen wanneer je koffie gaat inschenken pfff. Techniek is allang voorbij het draadje. En als je dat dan toch wil koop je geen iPhone… Oh wacht… was jij toch al niet voor in de markt.

   • @lariekoek: E: je koopt een telefoon. Het koptelefoontje zit er “gratis” bij. Hoeven ze helemaal niet te doen. Dus wees blij met wat er bij zit of ga voor een ander merk, dat bij jou behoeften past. Lang leve jou vrije keuze om een ander toestel uit te kiezen. Bij mijn eerste mobiel zat helemaal geen koptelefoon en ook geen mogelijkheid die aan te sluiten, was heel normaal. Eigenlijk zijn worden we verwend met het bijgeleverde koptelefoontje en een gegeven paard mag je niet in de bek kijken.

   • @lariekoek: We kunnen elkaar mietje noemen maar de JARENLANGE dicussie die het gemis van een 3.5inch jack oplevert zegt genoeg.
    Hier, Tweakers, Tom’s Hardware, Tech reviewers op YT, Twitter, en ga zo maar door.
    Het is een discussie die door blijft gaan dus het boeit schijnbaar genoeg mensen.

    • @turbobrick: mietje? Dank u. Even kijken wie er commentaar leveren op het ontbreken van een extra koptelefoongat op een iPhone… verrassend weinig mensen met een iPhone. Ik heb het eens nagevraagd bij mensen uit mijn omgeving met een iPhone of zij het gaatje voor de koptelefoon missen. Nee dus. Meer dan de helft heeft een draadloos alternatief en de rest gebruikt gewoon de lightningport. En ik hoor gelijk het volgende argument. Maar dan kun je niet gelijktijdig opladen. Boehoe. Hahaha. Hoeveel zit je op je telefoon om hem binnen een dag leeg te krijgen. Kijk daar eerder naar… persoonlijk heb ik mijn telefoon nog nooit binnen een dag leeg gekregen, maar dat zal wel komen omdat ik naast m’n telefoon een leven heb. Ernstig luxe probleem lijkt me waar mensen zich enorm druk om maken. En al zou mijn telefoon eens leeg zijn. Jammer dan. Dan leg je hem even weg. En ga je iets nuttigs doen. Maar goed de discussie verzand weer in vanalles en nog wat op die manier. Wat ik al zei blijft voor mij voornaamst. Liever wel een koptelefoongaatje? Koop een ander merk. Wees blij met wat je er zomaar “gratis” bij krijgt. Of ga draadloos. Je kunt ook problemen creëren die er niet zijn.

     • @lariekoek: “elkaar geen mietje noemen” is een gewone Nederlandse uitdrukking die min of meer betekent; laten we hier geen ruzie om maken. Geen idee wat je leeftijd is maar ging ervanuit dat je die wel kende.

     • @turbobrick: elkaar geen mietje noemen, of elkaar mietje noemen, zijn verschillende dingen is het niet? Even duidelijk zijn wat je precies bedoeld. Dat houd de discussie helder.
      Ik ben 41 overigens, wat dat er toe doet bij het verkeerd gebruiken van een uitdrukking is irrelevant lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *