‘Nieuwe Nikon heeft 20 MP sensor’

Nee dit is m niet
Het klinkt niet als extreem veel, maar een Nikon D5 met 20 megapixel is toch best een dingetje.

De top of the line Nikon D4s heeft nu nog een megapixelletje of 16,4 bij zich, en dat is natuurlijk niet genoeg. Want meer is altijd beter, dus wat doe je als Japanner die een nieuwe DSLR aan het ontwerpen is? Dan stop je er nog meer megapixels in. Word on the street is dat de nieuwe Nikon D5 – die je in het voorjaar van 2016 kunt verwachten – 20 miljoen actieve pixels op zijn sensor heeft liggen.

Vlakbij de ontspanknop heeft Nikon nu een ISO-instelknop geplaatst, op de plek waar bij de D4S cameramodus geselecteerd kan worden. Ook de achterkant laat een aantal nieuwe knopjes zien, bijvoorbeeld een snelle wisselknop om van foto in de videomodus om te schakelen, en een knop om in een keer in het witbalans instelschermpje te komen.

Een ander interessant gerucht is dat de camera een autofocus heeft op 153 punten en dat de iso-waarde tot 102.400 kan gaan (maar dat kon de D3S ook al). Waarschijnlijk wordt het toestel inmiddels al geproduceerd in Nikons fabriek in Sendai, maar moeten we nog tot begin 2016 wachten totdat we foto’s kunnen gaan schieten met het nieuwe topmodel.

Op de foto boven het artikel staat inderdaad niet de Nikon D5, maar een Nikon FA Limited Edition Gold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *