Nieuwe politie-app verstuurt locatiegerichte waarschuwingen

Politie-App
De Nederlandse politie is een test gestart met een app die waarschuwingen en berichten stuurt naar telefoons die zich op dat moment in een bepaald gebied bevinden.

Als de app ‘Politie’ op je smartphone staat krijg je vervolgens een notificatie als er in jouw omgeving een misdrijf (een inbraak bijvoorbeeld) of calamiteit (brand) aan de gang is. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en is puur gemaakt voor het versturen van deze berichten.

Politienieuws
Daarnaast zijn er echter nog wel wat andere functies aanwezig, zoals een knop waarmee je direct de politie kunt bellen en een manier om het politienieuws te volgen. Ook moet er de mogelijkheid komen om een bericht te versturen vanuit de app als je getuige bent van een verdachte situatie. Als bewijs kun je direct een foto of video meesturen. Handig!

Je kunt de gratis app nu al downloaden als je wilt, maar voorlopig is de dienst alleen in Eindhoven actief. Wanneer de notificaties worden uitgerold naar de rest van het land is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie over de app naar deze pagina op de website van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *