Nieuwe PS4’s vallen bij bosjes om

Red line of DOOOOOM
Heb je net een nieuwe console gekocht, blijkt dat er een aantal compleet dood uit de doos komen.

Bij elk nieuw product kan je een bepaald aantal units verwachten die dood uit de doos komen. In retailtermen heet dit Dead On Arrival, en het is ingecalculeerd bij de releasekosten van de fabrikant. Maar het lijkt er nu op dat de PS4 toch wel een erg hoog aantal DOA’s heeft.

Zowel op Amazon als op het forum van Sony klagen gebruikers over een blauwe of rode LED die knippert bij het aanzetten. Verder lijkt de console geen enkel teken van leven te geven. Dit wordt al gekscherend de ‘blue pulsating light of death’ genoemd, een referentie naar de ‘red ring of doom’ van de Xbox 360.

Sony zelf meldt aan IGN dat het aantal gevallen ruim onder de .4% blijft die het bedrijf ingecalculeerd heeft. Ook Tweet Sony’s Shuhei Yoshida dat ze er druk mee bezig zijn. Wij hopen in ieder geval dat dit probleem opgelost is voordat de console in Nederland gereleased wordt.

5 reacties

 1. wat een domme sensatie titel weer, niet bepaald hoogstaande journalistiek als je het mij vraagt.
  Neem als voorbeeld Amazon, met 2500 ps4 preorders per minuut voor de launch van de ps4 op bepaalde momenten zijn 500 klachten van een niet werkende ps4 niet bepaald veel. Maargoed er zijn altijd mensen die het doen lijken alsof alle ps4’s uitvallen. Er is altijd een bepaald percentage van apparaten dat uit valt, en met een console waar er miljoenen tegelijk van worden verscheept heb je dan dus ook veel defecte consoles, procentueel is het niet hoger dan bij andere producten. Ook is het zo dat de mensen met een functionele console spelletjes aan het spelen zijn en geen tijd en zin hebben om op internet te vertellen dat hun console werkt. Het zijn altijd de klagers die het hardste schreeuwen en het beste worden gehoord. Iets genuanceerder schrijven op zijn tijd kan ook geen kwaad.

  • @MrSkyline: Daar ben ik het niet mee eens. Juist als je er miljoenen verkoopt dan is een ‘ingecalculeerd percentage van 0,4%’ onacceptabel hoog. Dat betekent namelijk dat je er op iedere 2500 die je er per minuut verkoopt, tien mensen blij maakt met een dode mus dan wel een stevige kater bezorgt.

   Laat ik het zo zeggen, mocht dit een industriestandaard zijn, dan was Sony al heel snel al z’n credits kwijt. Of in ieder geval op zoek naar een nieuw hoofd kwaliteitscontrole

   • @RRRobert: Hoe geavanceerder een product is, des te groter de kans is op defecten, 0,4% is geen hoge waarde voor electronika, kwaliteitscontrolle kost ook geld en als ze de DOA rate omlaag zouden willen brengen naar bijvoorbeeld 0,1% dan zou het de prijs van de console misschien wel 50 euro doen stijgen. Ik koop liever een console voor 399 euro met een 0,4% kans op een defect dan 450 euro en 0,1% kans op een defect. Er zit garantie op, en als ze zijn uitverkocht dan kan ik misschien pas een paar dagen later gamen. Ik hou die 50 euro liever in mijn zak, en ik denk dat er veel mensen het zelfde over denken. Kwaliteitscontrolle is erg duur en voor een product dat al met verlies word verkocht moet je als fabrikant keuzes maken. Een ontwerpfout is een ander verhaal, neem bijvoorbeeld de xbox 360, de eerste generatie had binnen de garantietermijn een uitval van 68%, maar de DOA rate was ook al veel hoger dan 0,4%. Dit was dankzij een ontwerpfout welke in latere revisies werd opgelost. Er is in het geval van de PS4 nog niet een winkelketen geweest die een hoge DOA rate heeft gemeld, en dat zijn altijd de spelers met het beste overzicht, zolang dat uit blijft is er dus niets vreemds aan de hand.

     • @azenomei: Een PS4 lijkt in de verste verte niet op wat er nu dan ook op de markt is, het is geen gangbaar product, het lijkt nog het meest op een PC, en ook die hebben een relatief hoog uitvalspercentage. Een USB stick is bijvoorbeeld een niet geavanceerd product, minder onderdelen en minder kans op defecten. Overigens is de kwaliteitscontrolle daar op nog minder waardoor ook daar een relatief hoge uitval plaats vind. Het is allemaal vrij simpel, ik vind het dan ook vreemd dat mensen dit niet snappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *