Nieuwe S7 Edge-teardown: scherm vervangen, koelsysteem

Galaxy S7
Gisteren brachten we je al een video van JerryRigEverything en zijn Galaxy S7-stresstest. In de tussentijd is er nog wat meer met de gloednieuwe smartphone gerommeld.

Hoe gemakkelijk is het om het scherm van je S7 Edge te vervangen? Tegelijkertijd makkelijker én moeilijker dan je zou denken. Hoe dat kan laat JerryRigEverything zien in deze nieuwe video. Het lastigste blijkt het verwijderen van het glas aan de achterkant zonder het te breken. Veel onderdelen zijn waarschijnlijk relatief eenvoudig te repareren, maar voor een aantal andere geldt dat juist absoluut niet, zoals de home-button.

Op MWC 2016 baarde Samsung opzien door te vermelden dat de S7 Edge vloeistof gekoeld is. Door de aanzienlijke kracht van de processor was goede koeling een must, betoogde Samsung. Vandaar dit nieuwe systeem. Een interessante uitkomst van de teardown is dat er in het toestel helemaal geen vloeistof aanwezig is.

Bekijk de video:

[gv data=”IZU9U72OU5s”][/gv]

2 reacties

  1. Er zit sowieso wel vloeistof in die heatpipe, anders werkt deze niet goed. Er zit waarschijnlijk niet zo veel in, maar helemaal niets klopt niet.

  2. Mij boeit het GEEN ENE RUK wat er in zit of niet in zit.
    Als dat ding maar top prestaties levert en geen hitte issues/cpu throttling heeft.
    Het zal mij jeuken hoe de koeling precies tot stand komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *