Nieuwe Star Trek-serie in aantocht

Star Trek Cast
Trekkies kunnen straks genieten van een nieuwe serie.

Een geheel nieuwe Star Trek-serie bereikt begin 2017 de (Amerikaanse) tv-schermen. De afleveringen worden voorafgegaan door een speciale première-aflevering, gevolgd door de rest van de afleveringen op CBS All Access, het digitale, betaalde kanaal van CBS. Maar hey, in een tijdperk van Torrents en Popcorn Time(klonen) is toegang nooit ver weg (niet dat wij piraterij willen bevorderen, want dat is strafbaar en daar moet je je niet mee bezighouden). Op enig moment zal de serie trouwens ook internationaal worden gedistribueerd door CBS Studios International, maar of en wanneer de nieuwe afleveringen naar Nederland komen is niet bekend.

In de serie komen nieuwe karakters voor, nieuwe werelden, en nieuwe beschavingen, waarbij ook de actualiteit een plek krijgt, zoals al sinds de start in 1966 het geval is. De uitvoerend producent is Alex Kurtzman, die de schrijver was van de films Star Trek (uit 2009) en Star Trek: Into darkness uit 2013 (beide geregisseerd en geproduceerd door J.J. Abrams).

Star Trek viert volgend jaar zijn 50e verjaardag en heeft inmiddels een dozijn films en vijf succesvolle series opgeleverd. De eerstvolgende film is trouwens Star Trek: Beyond, die volgend jaar in de zomer zal uitkomen (en verder geen verband houdt met deze serie).

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *