Nieuwe Whatsapp-update komt met handige features

Auteur: , 1 Reactie
Whatsapp?

De populaire berichtendienst blijft vernieuwen, wat positief uitpakt voor de gebruikers.

Er is een nieuwe update uitgerold van Whatsapp en dit is goed nieuws. Voorheen was het alleen mogelijk om foto’s en video’s te delen. Later kwam de berichtendienst met de mogelijkheid om PDF-bestanden te delen en met deze nieuwe update is het helemaal feest.

Het is nu mogelijk om alle bestanden te delen met een andere gebruiker. Whatsapp hanteert geen beperkingen als het gaat om het bestandstype. Wel heb je te maken met een maximale bestandsgrootte. Je kunt bestanden versturen met een grootte van ongeveer 100 mb, dit verschilt per mobiele OS. De update is onlangs uitgerold voor Android en iOS. Vermoedelijk heeft Whatsapp de limiet ingesteld om te voorkomen dat men illegale content gaat uitwisselen, zoals bijvoorbeeld films.

Met de komst van deze nieuwe feature heeft Whatsapp ook een andere fijne tweak doorgevoerd. De berichtendienst zal niet langer foto’s en video’s comprimeren als je dat niet wil. Zo kun je eindelijk content versturen zonder dat de kwaliteit er erg beroerd uit komt te zien. Dit was anno 2017 erg vervelend, want zelfs op WiFi was het niet mogelijk om bestanden in hoge kwaliteit te versturen.1 reactie

Wat een handige feature. Ik vond het zelf al heel handig om pdfjes te kunnen sturen naar mensen. Dat scheelt toch weer het printen van een concertkaartje of iets dergelijks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).