WhatsApp krijgt een nieuwe zoekfunctie

WhatsApp krijgt een nieuwe zoekfunctie
Waardoor je makkelijker Emoji kan vinden!

Voor wie vaak en graag emoji’s gebruikt tijdens een WhatsApp gesprek is er goed nieuws. Je zult niet meer moeten zoeken naar de perfecte Emoji voor bij je tekst, want WhatsApp komt met een Emoji zoekfunctie.

De functie is nu alleen nog te downloaden in de beta versie, maar hij zal binnenkort beschikbaar worden in een stabiele versie voor iedereen.

De zoekfunctie zat oorspronkelijk op beta build nummer 2.17.238, maar crashte bij elk gebruik. En natuurlijk zou een beta geen beta zijn als de ontwikkelaars van WhatsApp de zoekfunctie niet zouden verbeteren. In beta build 2.17.243 doet hij het namelijk wel.

Met de Emoji zoekfunctie kun je dus op zoek naar Emoji. Als je bijvoorbeeld hand in de zoekbalk typt, worden alle gerelateerde Emoji’s met een hand opgezocht en aan je getoond. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar de juiste Emoji te kiezen en te versturen.

Je krijgt natuurlijk snellere toegang tot de emoticons, maar de zoekfunctie helpt ook met het begrijpen waar een bepaalde Emoji voor staat. Er zijn namelijk zoveel Emoji, dat je af en toe niet meer weet wat ze moeten voorstellen.

Om de zoekfunctie te starten druk je op het smiley icoon aan de linkerkant van het typegedeelte in WhatsApp. Druk daarna op het zoek icoon linksonder het scherm. Type een zoekwoord in en tada!

Overigens is dit niet de enige functie die we binnenkort kunnen gebruiken. WhatsApp zal in de nabije toekomst ook een functie krijgen waardoor je berichten kunt verwijderen voordat ze verzonden zijn.

Je kunt de beta versie downloaden via APK Mirror of je kunt meedoen aan het beta programma van WhatsApp. (Via The Android Soul)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *