Nieuwe Xbox-console werkt niet zonder internetverbinding

Nieuwe Xbox-console kan niet gamen zonder internetverbinding
Twee anonieme bronnen hebben laten weten dat de nieuwe Xbox-console altijd online moet zijn om games te kunnen spelen. Een hoge pief bij Microsoft beaamde dit min of meer in zijn reactie op Twitter.

Zonder internetverbinding kan je geen games of apps opstarten, aldus de insiders tegenover het Amerikaanse blog Kotaku. Wanneer de connectie onderbroken wordt, is er een periode van drie minuten waarin de game doorgespeeld kan worden. De game kan niet meer worden gebruikt als de verbinding niet binnen drie minuten wordt hersteld.

In reactie op de speculaties beaamde Adam Orth, creative director bij Microsoft, op Twitter indirect dat de geruchten niet uit de lucht komen vallen. Hij verbaasde zich namelijk over het feit dat mensen problemen hebben met consoles die altijd in verbinding moeten staan met internet.

“Elk apparaat is nu altijd ‘aan’. In die wereld leven we nu eenmaal”, zei Orth. BioWare’s designer Manveer Heir reageerde daarop met: “Heb je niets geleerd van Diablo 3 of SimCity? Je weet dat bij sommige mensen internet uit gaat, toch?” Orth reageerde met: “Electriciteit gaat ook uit.”

Orthy Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *