Nieuwe Zelda ging vaker over de toonbank dan de Switch zelf

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
De nieuwste Zelda-game voor de Switch is meer in trek dan de Switch zelf…

De Nintendo Switch is in de Verenigde Staten minder vaak over de toonbank gegaan dan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat meldt Nintendo na onderzoek van NPD Group.

In de eerste maand van de verkoop werd de Switch 906.000 keer verkocht terwijl Breath of the Wild 1.3 miljoen keer over de toonbank ging, waarvan 925.000 eenheden voor de Switch en 460.000 voor de Wii U. Volgens het onderzoeksbureau hebben sommige die hard fans zowel de Limited Edition als de gewone editie aangeschaft. De laatstgenoemde om daadwerkelijk te spelen en de speciale editie om gewoon te hebben.

[gv data=”zw47_q9wbBE”][/gv]

Records
De Nintendo Switch kwam begin maart uit en heeft sindsdien een aantal records verbroken. Zo is het de bestverkochte console van Nintendo aller tijde, maar faciliteerde hij ook het succes van de nieuwste Zelda-game. Breath of the Wild is namelijk niet alleen de snelst verkochte Zelda-game uit de serie, maar ook nog eens de snelst verkopende launch game van Nintendo aller tijde.

Of de Nintendo Switch en Link’s avonturen het in Europa ook zo goed doen, is niet bekend. De NPD doet namelijk alleen onderzoek naar verkoopcijfers in de VS. Wel zijn er kort na de launch een aantal accurate schattingen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *