Nintendo komt met controller die bestaat uit touchscreen

Nintendo NX controller
Of je het nou gimmicks vindt of geweldige innovaties: ze bedenken altijd iets nieuws bij Nintendo. De Nintendo NX, die vermoedelijk ergens volgend jaar op de markt komt, zou wel eens een controller kunnen hebben die bestaat uit een OLED- of LCD-scherm.

In een uitgelekte patent-aanvraag beschrijft Nintendo een controller waarbij het elips-vormige paneel aan de voorkant zelf een touchscreen is. Op een aantal plaatsen zitten dan gaten waar analoge knoppen op terechtkomen. Volgens het patent kan het scherm zowel LCD als OLED zijn en is het zelfs mogelijk om 3DS-achtige 3D-technologie op de schermen te gebruiken. Naast de analoge knoppen en het scherm (dat vrijwel volledig uit het touch-paneel bestaat) heeft de controller twee schouderknoppen, een card-slot en een ingebouwd speakertje.

In het patent worden ook gebruiksmogelijkheden voor de controller genoemd. Zo is het mogelijk om geluidseffecten aan de analoge sticks toe te voegen en kunnen aanwijzingen voor het gebruik van de controlls op het scherm worden weergegeven.

Het nieuwe patent ligt in de lijn van eerdere berichten. Vorig jaar kwam het Japanse persbureau Kyodo met het nieuws dat de gaminggigant de eerste klant van Sharp’s Free-Form Displays zou worden. Dat zijn LCD-panelen die in allerlei vormen kunnen worden gesneden. Massaproductie zou begin volgend jaar moeten beginnen.

Verder heeft de Wall Street Journal gemeld dat de NX uit zowel een console als een apart mobiel apparaat zou bestaan, die kunnen samenwerken maar ook apart kunnen worden gebruikt (wat tot op zekere hoogte al het geval is bij de Wii-U). Komt bij dat Nintendo zijn aparte handheld– en console-divisies een paar jaar terug heeft samengevoegd – en opeens klinkt dit patent meer als een ding dat je binnen een paar maanden in je handen houdt dan als een of ander gek experiment waar nooit iets uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *