Nintendo komt met ‘nieuwe’ controller voor de Switch

Nostalgie 2.0
En met nieuw bedoelen we Super Nintendo oud

Als je minstens een jaar of 30 bent en al sinds je jonge jaren gamet, dan is de kans groot dat je vroeger een heerlijke Super Nintendo-controller in je handjes had. Nu, zo’n 25 jaar later, zou diezelfde controller weer in je klauwen kunnen belanden, maar dan met nieuwe features.

Een aanvraag bij Amerikaans Federal Communications Commission (FCC) gespot door Resetera onthult namelijk dat Nintendo verder in zet op dat ouderwetse gaming-gevoel voor nieuwe generaties. Maar dit is niet de eerste keer dat Nintendo een oude klassieker terug brengt; controller én games zouden een weg kunnen vinden naar de Switch.

De SNES-controller zou namelijk voor de gigantisch populaire console in de pijplijn zitten, zoals eerder ook de NES-controller werd uitgebracht voor de console. Later kwamen ook NES-games naar deze generatie consoles, dus het is zeer aannemelijk dat klassiekers als Final Fantasy IV, Super Punch-Out!! en Mortal Kombat II op de Nintendo Switch speelbaar zullen zijn.

De draadloze controller zou dus zonder draad met je Switch contact maken. Dat maakt deze ‘nieuwe’ hardware niet heel erg spannend buiten de nostalgie-factor om; de NES-herleving van vorig jaar had dezelfde features, inclusief docking in de standaard Joy Con-docking rails. Het leuke is wel dat deze lek suggereert dat de SNES-games dus ook naar de Nintendo Switch komen, wat altijd tof is.

Ondertussen werkt Nintendo ook hard aan een nieuwe serie Switch-consoles. Allereerst komt zeer binnenkort de Nintendo Switch Lite, een portable only-console waar je in dit artikel alles over leest. De andere Switch, waarschijnlijk Switch Pro genaamd, is grotendeels een mysterie.

Lees ook: Android op Nintendo Switch: zo werkt het

3 reacties

  1. “Als je minstens een jaar of 30 bent en al sinds je jonge jaren gamet, dan is de kans groot dat je vroeger een heerlijke Super Nintendo-controller in je handjes had.”

    Nee, rechthoekige NES controller en later pas de betere SNES controller :’)
    Maar ook de geweldige Gameboy die zelfs vandaag de dag nog best lekker in mijn grote handen ligt.

      • @yannickspinner: Kan erger. Mijn grootste blunder ooit was de Gameboy met Pokemon blauw in de speeltuin laten liggen.. Eerstvolgende verjaardag snel weer een gameboy gevraagd! een tweedehandsje met wat spellen. Vrienden zaten al aan de pocket en color, Maar mijn batterijen gingen langer mee! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *