Nintendo ‘misbruikt’ tekortkomingen van eigen Switch

Nintendo Sandisk
Want foutloos is het apparaat zeker niet.

Rondom en na de release van de Nintendo Switch waren er veel positieve reacties over de nieuwe console. Zo is het systeem ideaal geschikt om zowel op de bank als onderweg te gebruiken, komen er veel grote titels beschikbaar op het platform en is de Switch redelijk geprijsd. De magere 32GB aan intern opslaggeheugen is echter een doorn in het oog.

Natuurlijk kun je zelf dankzij een externe SD-kaart dit probleem verhelpen, maar echt fijn is het niet. De consoles van Sony en Microsoft hebben namelijk beide minimaal 500GB geheugen aan boord. Nog frappanter is dat Nintendo een slaatje probeert te slaan uit dit hele verhaal.

In samenwerking met SanDisk gaat het namelijk Switch-gelicenseerde microSDXC-kaartjes verkopen. Qua functionaliteit komen deze kaartjes vrijwel exact overeen met niet-Nintendo gelicenseerde kaartjes, mits enkele cosmetische ingrepen. Ze worden geadverteerd met een leessnelheid van 100MB/s en schrijfsnelheid van 90MB/s, vergelijkbaar met SanDisk’s nieuwe kaartjes.

In combinatie met een Nintendo-verpakking en ‘goedkeuring’ zijn deze kaartjes van respectievelijk 64GB en 128GB binnenkort verkrijgbaar voor een flinke meerprijs, zo wordt verwacht. Ons advies: doe het dan meteen goed en koop de nieuwste SanDisk-kaart van 400GB zonder goedkeuring van Mario en kornuiten.

Nog geen reacties

 1. Ach, het is sinds de lancering al een console geweest voor keuzen …. Mensen die zich graag laten foppen.
  Wat lul ik nou ? Laten we eens kijken naar de top games… Allemaal titels die nauwelijks schelen van de WiiU versie, een afgedankte console uit 2012 !
  De rest zijn allemaal indy games en flauwe spelletjes waar je vaak wel de volle mep voor mag betalen.

  Het is ideaal voor kinderen roepen ze dan ? Oh ja, mogen die met een 400 euro machine (switch plus game en hoesje) naar school ? Veels te duur.
  Geen Bluetooth … (draadloos was toch de toekomst ?) Een app via je smartphone voor voiceconnection, waardeloze controllers aan de zijkant, accessoires peperduur, matige accu duur, en verder kan je er echt NIKS mee.
  Top touchscreen maar je kan er niks mee. Geen Netflix of YouTube of Spotify, helemaal niks.
  4G is ook geen optie dus on the go moet je wederom je smartphone inzetten.

  Echt een console voor losers, zo simpel is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *