Nintendo Switch cijfers nu al beter dan de Wii

Switch
Nintendo lijkt weer een topper afgeleverd te hebben.

Met een geflopte Wii U achter de hand kende de topdivisie van Nintendo vast wel wat twijfels toen het de Nintendo Switch lanceerde. In het begin maakte het bedrijf zelfs een flinke smak op het gebied van hun aandelenkoers, maar de investeerders lijken op dit moment toch een stuk positiever te zijn dan voorheen.

Want enkele weken later lijkt er zelfs een verrassing in de lucht te hangen. Volgens Bloomberg Quint ziet het er naar uit dat de Switch uit aan het groeien is tot een waar succes. De Japanse tech-gigant overtrof de Japanse aandelenmarkt met 20 procent op donderdag. Dat is meer dan het dubbele van wat de Nintendo Wii (8,9 procent) op hetzelfde aantal dagen na de release kende.

Om de cijfers in een beter perspectief te zetten: dankzij de Wii U ging Nintendo gebukt onder een waardeverlies in aandelen van 30 procent na de launch. Analisten voorspellen dat Nintendo in dit tempo tot wel 16 miljoen Nintendo Switch-consoles kunnen verkopen.

Als grootste risicofactor melden de analisten dat Nintendo er op moet letten dat het de vraag naar de Switch-console bij moet houden. Bij de release was de Nintendo Switch namelijk al op veel plaatsen zo goed als uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *