Nintendo Switch Lite – Dit is ‘m dan écht

Geinig
Leuke kleurtjes en tof voor handheld, maar ook met de nodige tekortkomingen.

We weten al een tijdje dat er twee Nintendo Switch-varianten aan zitten te komen. Over de Pro hebben we nog steeds behoorlijk weinig informatie, maar de Nintendo Siwtch Lite is nu officieel aangekondigd. Gaat het een slimme aankoop worden of kun je beter voor de gewone Switch gaan?

Allereerst blijkt dat informatie die we eerder in dit bericht publiceerden niet juist is; de Switch Lite zal geen mogelijkheid tot docken krijgen. Sterker nog, alles aan de Lite is ontworpen voor handheld gaming en hoewel ik daar behoorlijk teleurgesteld over ben, is Nintendo in het onderstaande filmpje in elk geval heel eerlijk.

[gv data=”i4FCmHeKzdE”][/gv]

Waar geen enkel Amerikaans bedrijf een tekortkoming ook maar zou noemen in hun promo-filmpje, zegt Nintendo met nadruk dat hij niet op een TV aan te sluiten is. Zeer jammer, maar wel de realiteit voor de handheld console.

Het toestel zal een 5,5-inch scherm hebben met een resolutie van 1280×720 pixels. Dat is dezelfde resolutie als bij de gewone Switch, maar dan 0,8-inch kleiner. Hoewel de Lite een aanzienlijk kleinere batterij heeft meegekregen, zou hij een stuk langer mee gaan dan die van de gewone console (respectievelijk 4 uur Breath of the Wild in plaats van 3 uur).

Tot slot is het, naast docken, ook niet mogelijk om de controllers los te koppelen van het apparaat. De Joy-Con controllers van de gewone Switch waren niet altijd even betrouwbaar, maar wel een toffe toevoeging, zeker voor games die motion control ondersteunen.

En daarover gesproken, ook de infraroodsensor aan de onderkant van de controllers is verwijderd. Nintendo belooft duidelijk te zijn over welke games op de Switch Lite gespeeld kunnen worden en welke de Joy-Con motion control nodig hebben.

Kortom, de beschrijving van de Switch Lite is grotendeels een opsomming van wat hij niet kan, maar zijn razend populaire grote broer wel. De enige rechtvaardiging voor het aanschaffen van het apparaat is daarbij de prijs. Voor een adviesprijs van $199 is hij zo’n 100 dollar goedkoper dan de reguliere Switch.

Dat lijkt me een degelijke prijs voor een handheld only console als de Switch Lite. Doorgaans zijn dergelijke apparaten namelijk wel ietsje duurder dan dat. Aan de andere kant zou ik iedere gamer die op zoek is naar de mogelijkheid om zowel onderweg als thuis (op een groot scherm) te gamen de gewone Switch aanraden.

De Nintendo Switch Lite ligt vanaf 20 september in de winkels. Evenals de remake van Link’s Awakening, dus een bundel zal tegen die tijd wel aangekondigd worden.

Lees ook: Nintendo Switch succes: dit zijn de populairste games

Foto @Nintendo

3 reacties

  1. Kleiner scherm dan de gemiddelde smartphone tegenwoordig, en dan ook nog eens niet HD.
    Duur grapje als je kijkt naar het prijsverschil met de reguliere switch en alle mogelijkheden die je dan extra hebt.

    • @turbobrick: Precies belachelijk dit. Ik ben opzoek naar een portable gaming toestel. Tegenwoordig heb je niks fatsoenlijks meer. Of je moet een High-End telefoon kopen met een grote scherm. Ik zit wel te denken om Nubia Red Magic als gaming phone te halen.

    • @turbobrick: Het is niet anders dan een lagere instap prijs. (Ouders die geen 300,- willen spenderen, maar 200,- zit wel in de ballpark voor een handheld voor de kiddo.
      Mobile games (Op een enkele na zoals Pubg Mobile), Zijn kwalitatief minder dan games als Zelda, Breath of the wild, Mario odyssee etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *