Nintendo verliest geld, dus tijd voor een nieuwe console

Nintendo verliest geld dus tijd voor een nieuwe console
Deze week werd bekend dat Nintendo vorig jaar 328 miljoen euro verlies heeft geleden. Maar in plaats van een stap terug te nemen willen ze een nieuwe console op de markt brengen.

Dat zegt in ieder geval de baas van Nintendo, Satoru Iwata, in een interview met Bloomberg. Ze willen ook nieuwe producten gaan maken voor opkomende markten zoals China. De nieuwe console zou al eind 2015 op de markt kunnen komen.

Dit doen ze vanwege de slechte verkopen van de Wii U. Hiervan wisten ze de afgelopen 12 maanden maar 2,72 miljoen exemplaren van te verkopen. Even voor de goede orde, de Playstation 4 werd maar liefst zeven miljoen keer verkocht.

Het lijkt er niet op dat ook wij een nieuwe console van Nintendo krijgen. Nintendo wil zich specifiek gaan richten op lagelonenlanden. Nintendo wil een nieuwe richting op met deze console, volgens Satoru Iwata moet het dan ook geen goedkopere versie worden van de Wii.

Of dit Nintendo gaat redden van de ondergang moet nog maar blijken. Maar het is in ieder geval weer een stap om uit de rode cijfers te komen. De nieuwe console zou in ieder geval goedkoper moeten worden dan de systemen die Nintendo nu verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *