NL-alert controlebericht: 4 miljoen mensen krijgen ‘em

NL-alert controlebericht
De overheid stuurt vandaag een NL-Alert uit, tegelijkertijd met de maandelijkse sirenetest. De bedoeling is dat vier miljoen Nederlanders dit bericht rond het middaguur op hun mobiele telefoon ontvangen.

Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen. Tevens wordt er na verzending van het bericht een evaluatie uitgevoerd. De ambitie is dat 4 miljoen burgers het bericht op hun mobiele telefoon ontvangen, dit wordt gemeten via een representatieve steekproef onder burgers. De exacte resultaten worden eind november verwacht.

Wat is NL Alert?
Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het systeem óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is tevens gratis en anoniem. Om de berichten te kunnen ontvangen, moet je telefoon echter wel ingesteld zijn voor NL-Alert. Steeds meer nieuwe mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld op NL-Alert, maar op een deel van de bestaande toestellen moet je NL-Alert zelf instellen. Check de instelhulp op www.nl-alert.nl voor de instructies van jouw mobiele telefoon.

Ook in 2014 zendt de overheid twee NL-Alert controleberichten uit.

Eén reactie

  1. Gelukkig kun je die guide ook gebruiken om de berichten te deactiveren 😉

    Die testspam hoef ik niet te hebben en als er wat is hoor ik het wel op de radio/tv/viavia.

    Noodsituatie in Nederland, jaja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *