Nokia 2 marteltest: goedkope baksteen in je broekzak?

Nokia 2 marteltest
Doet zelfs dit toestel van nog geen 100 euro de naam Nokia eer aan?

Goedkope smartphones staan niet bepaald bekend om haar uithoudingsvermogen. Aangezien de toestellen ten opzichte van de duurdere varianten ergens op moeten bezuinigen, gaat dit ook vaak ten koste van de bouwkwaliteit. Of dit ook het geval is voor de Nokia 2 zocht YouTuber JerryRigEverything voor ons uit.

Dankzij Gorilla Glass 3 aan boord zit het met de krasbestendigheid van het scherm wel goed. Gek genoeg is de camera van de Nokia beschermd dankzij glas. De iets duurdere Nokia 3 moet het doen met slechts een plastic omhulsel.

Waar de Nokia 2 zich echt onderscheidt van de overige budgettoestellen is de buigtest. De smartphone geeft een beetje mee, maar is ook weer deels recht te maken. Een permanente breuk zoals bij andere (veel duurdere) mobieltjes zit er kortom niet in.

Natuurlijk is de Nokia 2, ondanks zijn gigantische 4100 mAh aan accucapaciteit, nog steeds geen vervanger van een vlaggenschip te noemen: een 5 inch-scherm van 1280 bij 720 pixels, Snapdragon 212 chipset, 1GB RAM en slechts 8GB aan intern opslaggeheugen (wel uitbreidbaar) zijn nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Breken zal de Nokia 2 echter niet in je broekzak.

[gv data=”zrKYRM6iFh0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *