Nokia 5.1 Plus gelekt: omarmt de ‘notch’ (video)

Nokia 5.1 Plus gelekt
Er zit geen rem op de productie van Nokia smartphones.

Vorig jaar startte Nokia onder begeleiding van HMD Global met veel goede hoop haar wederopbouw. Met succes, want de paar toestellen die het uitbracht werden best positief ontvangen door zowel critici als consumenten. HMD Global lijkt de situatie echter volledig te willen uitbuiten, want de nieuwe Nokia-toestellen vliegen ons dit jaar om de oren.

Enkele weken geleden konden we al kennismaken met de Nokia 3.1, 5.1, 6.1 en natuurlijk de midrange krachtpatser 7 Plus. In een render van bekende ‘leaker’ OnLeaks is te zien dat er een Nokia 5.1 Plus onderweg is. Het toestel ziet eruit als de Nokia 5.1, maar dan met een beeldverhouding van 18:9 en een inkeping.

Het toestel is na de Nokia X6 het tweede Nokia-toestel met een notch, maar zou zomaar eens de eerste smartphone van HMD kunnen worden met inkeping die in Europa uit zal komen. Op het gebied van specificaties zal het toestel vermoedelijk tussen de reguliere 5.1 en X6 inzitten, waardoor je mag rekenen op een ‘gewone’ midranger.

In tegenstelling tot de notch-trend is er bij de 5.1 Plus nog altijd ruimte voor een koptelefooningang. Of en wanneer de smartphone naar Europa komt is voor nu nog even afwachten geblazen.

[gv data=”4vEbN0Q_Kr8″][/gv]

6 reacties

 1. Neeeeeeeeee!
  Mijn merk. Doe dat nou niet! Er zit niet eens een vingerafdrukscanner op de voorkant. Wel een Nokia logo waar die scanner zou moeten zitten.

  • @ffw88: Nope, Nokia slaat door …
   Na al die jaren snappen ze het nog steeds niet.
   Daar waar men toen te lang wachte en te laat instapten op Android slaan ze nu door met versie na versie zonder een duidelijke koers te varen.

  • @michiel_buisman: Heeft NIKS met Apple te maken.
   Heeft te maken dat de scherm makers (LG, Sharp, Samsung) deze schermen maken en vollop leveren.
   Als je dus flink wat schermruimte over wilt houden en niet de typische Samsung edge schermen kiest dan kom je hierop uit.
   De notch is wel bekend geworden dankzij Apple met de X maar ze waren niet de eerste en hebben zelf nog nooit een smartphone scherm gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *