Nokia 8 Pro Camera gelanceerd: voor de echte fanatici

Nokia 8 Pro Camera
Lees hier wat de Nokia 8 Pro Camera zo bijzonder handig maakt.

Een van de nadelen van de nieuwe Nokia telefoons is de relatief beperkte camerafuncties die je tot je beschikking hebt. Zeker van een vlaggenschip als de Nokia 8 zou je meer mogen verwachten. Gelukkig heeft moederbedrijf HMD Global gehoord gegeven hieraan en Pro Camera gelanceerd voor de Nokia 8.

De Pro Camera-applicatie zorgt ervoor dat je onder andere zelf de iso-waarden in kunt stellen, en de sluitersnelheid en witbalans aanpasbaar zijn. De camerafeatures worden eenmaal geselecteerd getoond in cirkelvorm, waarna je de waarden gemakkelijk kunt verschuiven. Weet je het doorgaans beter dan de automatische functie, dan is dit je kans om het te bewijzen.

Opvallend is dat de Pro Camera bijzonder veel gelijkenissen toont met de Nokia Lumia camera-applicatie, toen de merknaam Nokia nog in handen was van Microsoft. De cameraprestaties van de beste Lumia’s lijken echter nog niet getipt te kunnen worden.

De Pro Camera-app is een additionele functie voor het cameragebruik. Ben je dus geen held met camerastanden, dan blijft de automatische versie nog steeds beschikbaar. Of HMD Global plannen heeft om de Pro Camera-app uit te geven op andere Nokia-toestellen, is niet bekend. Maakt ook niet uit, want er zijn al diverse ports te vinden op het wereldwijde web.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *