Nokia 9 PureView: wat moet je in hemelsnaam met 5 camera’s?

Nokia 9 PureView
Nokia vindt drie of vier cameralenzen duidelijk niet genoeg.

Evan Blass en MySmartPrice hebben de eerste beelden van de Nokia 9 PureView gedeeld. Daarop is te zien dat dat het toestel vijf lenzen krijgt en ook nog een aantal andere verrassingen onder de motorkap heeft. De vingerafdrukscanner zit bijvoorbeeld in de display verwerkt.

Ook een verrassing: de Nokia 9 krijgt een Snapdragon 845-processor, een ‘oudje’. De Snapdragon 855 staat namelijk al klaar. Toch valt er weinig te klagen, want met 6GB werkgeheugen, 128GB opslag, draadloos opladen en een 6-inch display heb je genoeg middelen om alles te doen waar je zin in hebt.

De vijf camera’s werken samen door op hetzelfde moment foto’s te schieten. Zo kun je veel meer details vastleggen en registreert de Nokia 9 PureView ook tot 10 keer meer licht. Hoe dat in de praktijk werkt zullen we na de release moeten bekijken, maar het belooft in ieder geval veel goeds dat Nokia weer volop op camera’s focust.

Over focussen gesproken: de diepte-informatie van de Nokia 9 PureView zorgt ervoor dat je achteraf opnieuw kunt scherpstellen. Wil je dus toch dat object in de voorgrond scherp hebben of die auto in de verte, dan kan dat allemaal.

[gv data=”XGZY-JA-vw0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *