Nokia Android update: HMD start met belofte inlossen

Android Oreo accuverbruik apps
Misschien niet zo snel als de veiligheidsupdates, maar zeker snel genoeg ten opzichte van de rest.

HMD Global is een verzameling van ex-Nokia medewerkers met een hart voor de zaak. Niet zo gek dat vrijwel hun enige doel is om de gekochte licentierechten van de Nokia merknaam met hand en tand te verdedigen. Een van hun beloftes was om zo snel mogelijk Android-updates eropuit te sturen.

Na veiligheidsupdates krijgen Nokia 8-smartphones nu ook de grote software-update naar Android Oreo. In onderstaande tweet meldt CPO Juho Sarvikas van HMD dat alle fasen van Oreo testen klaar zijn. Het bètaprogramma blijkt succesvol te zijn geweest, en is deels aangepast na de feedback van de deelnemers.

De update naar Android O voor hun (tot nog toe) enige vlaggenschip is slechts het begin van iets groters. HMD heeft namelijk beloofd dat elk uitgebracht Nokia-toestel de mogelijkheid krijgt om te kunnen updaten naar Android P, de softwareversie van Google die volgend jaar verwacht wordt.

Dit zou betekenen dat er zelfs voor de budgettoestellen zoals de Nokia 2 en Nokia 3 twee jaar garantie op updates is, een unicum op de low end-markt. De vraag is nu in hoeverre HMD haar belofte stand houdt, en of eventuele slechte verkoopcijfers roet in het eten gaan gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *