Nokia EOS: middenweg tussen Lumia 920 en 808 PureView

Nokia EOS gelekt
De Nokia EOS moet het nieuwe topmodel van de Finse fabrikant worden. Na lange tijd onduidelijkheid hebben we de eerste foto’s van de smartphone met een 41-megapixelcamera in handen.

Het nieuwe toestel krijgt net als de Nokia 808 de PureView-technologie. Door gebruik te maken van OIS (optical image stabilisation), multi-aspectratio-sensor en Xenon flash weet deze technologie maar liefst 41-megapixel te realiseren. Waar de 808 nog gebruik maakte van het Symbian-besturingssysteem, zal de EOS wel op Windows Phone draaien.

Aan de gelekte foto’s is te zien dat de behuizing van de EOS van hetzelfde polycarbonaat plastic is gemaakt als de Lumia 910. Verder is de smartphone 9,7mm dik – of dit inclusief de camera-uitpuiling is, is niet duidelijk. De PureView-smartphone zou daarnaast voorzien zijn van 32GB aan opslagruimte en een 720p OLED-display. Ook zou het mogelijk zijn om het toestel draadloos op te laden (zie de twee connectors op achterzijde).

Volgens Nokia-insiders wordt de EOS vermoedelijk op 9 juli aangekondigd. Nog even geduld dus. (via: wpdang.com)

[lg_folder folder=”Nokia/eos/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. Ziet er wel goed uit! Alleen een beetje jammer dat er zo’n groot stuk plastic zit waar de camera zit. Ziet er niet echt mooi uit.
    Lijkt me wel super handig: Als je je telefoon bij je hebt kun je altijd goede(!) foto’s maken. De compactcamera wordt overbodig!

  2. “Door gebruik te maken van OIS (optical image stabilisation), multi-aspectratio-sensor en Xenon flash weet deze technologie maar liefst 41-megapixel te realiseren.”
    Ik kan je wel vertellen dat OIS en Xenon-flash helemaal niets te maken hebben met een 41-megapixel sensor maken. Ik weet hoe het in elkaar zit, maar voor een leek zou het wel beter moeten uitgelegd worden, en dan liefst met de juiste woorden. PureView maakt foto’s van 41 megapixels, en downsamplet ze naar 8MP. Zo is er minder ruis in de foto, en kan je een hoge scherpte bekomen zonder enorme bestanden te moeten overbrengen.

  3. Grappig dat een telefoon die zo de nadruk gaat leggen op het gebruik als camera de typeaanduiding gebruikt van één van de grootste camerafabrikanten. EOS wordt al een eeuwigheid door Canon gebruikt, of is er een samenwerking wellicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *