Nokia gaat weer investeren in kaarten-app HERE

Nokia gaat weer investeren in kaarten app HERE
Ze zijn specifiek op zoek naar iOS- en Android-ontwikkelaars die in het mobiele engineering team gaan werken.

Na de overname van Microsoft heeft Nokia weer de middelen om zich te richten op andere activiteiten. Zo hebben ze een investering van 72 miljoen euro gedaan in een fonds voor smartcar technologie. Daarnaast zijn ze nu op zoek naar applicatie ontwikkelaars die de app HERE ook voor Android en iOS beschikbaar moeten maken.

De app HERE is een kaartendienst van Nokia die alleen voor de Windows Phone beschikbaar is. Android en iOS gebruikers konden deze alleen raadplegen via een webbrowser op hun telefoon. Nu gaat Nokia dus aan de slag om voor beide platformen een app te maken.

Onder gebruikers is HERE erg populair en daar wil Nokia nu van profiteren. Nadat er een einde kwam aan Nokia als telefoon producent zullen ze zich gaan richten op de andere onderdelen zoals deze kaartendienst en netwerkapparatuur. Met de investering van 72 miljoen euro wil Nokia ook meer know-how krijgen op het gebied van communicatie-technologieën in auto’s.

Nokia heeft via Linkedin de vacature open staan. Mocht je dus interesse hebben in de baan dan kan je deze hier vinden. (via: NPU)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *