Nokia is grote merken te snel af met Android Oreo-update

Nokia 8 krijgt Android Oreo
HMD Global heeft beloofd de toestellen van Nokia zo snel mogelijk van updates te voorzien. Het begin is in ieder geval goed.

Als je snelle Android-updates wilt, dan weet je dat je bij de grote fabrikanten vaak aan het verkeerde adres bent. Nokia wil het anders aanpakken en start daarom nu al met de beta-test voor Android Oreo op de Nokia 8. De Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 worden ook op korte termijn aan het testprogramma toegevoegd.

Als je al een Nokia 8 hebt en mee wil doen aan de test, dan kun je je via deze link aanmelden. Vervolgens kun je de update op je telefoon installeren. Via de speciale feedback-app kun je HMD Global laten weten dat je van de beta-versie vindt.

Nog geen reacties

 1. Ik heb nu een xiaomi mi mix, en ondanks dat het hier gaat om het duurste xiaomi telefoon, zit ik nog steeds op android 6. en eind van het jaar krijg ik eindelijk een update naar android 7…..

  Terwijl Nokia inmiddels op android 8 zit… Ik denk dat ik al weet wat mijn volgend telefoon merk zal gaan worden.

   • @turbobrick:

    Als low end modellen wel eerder een update krijgen, dan vind ik dat wel kwalijk.

    Miui9 heeft een erg handige zoekfunctie, iets wat ik wel wil. En soms word mijn mi mix spontaan kokend heet, en dan gaat de accu natuurlijk een stuk sneller leeg. Dus als een update dit zou verhelpen, dan graag.

    Wat me ook opvalt is dat je per ongeluk fotos maakt met de mix, en ik ben niet de enige hiermee.

    Maar goed, fotos wil je er niet mee maken, want de camera kwaliteit is echt om te janken. Een huawei p10 lite maakt betere fotos in de avond.. en dat heb ik getest.

  • @ffw88: Ik ben erg blij met de kale Android op mijn Nokia 5. Ik had hiervoor een Motorola, ook met kale Android, en die doet het nog gewoon. Maar ja, Nokia, dus die wilde ik gewoon hebben. (bachelors privilege)
   Overigens was ik erg te spreken over Windows Phone; liep als een tierelier op die Lumia. Maar weinig marktaandeel betekent niet interessant voor app-ontwikkelaars, dus dat was wel een probleem ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *