Nokia maakt een hele zware belofte

Android Oreo
En die belofte moeten ze wel nakomen!

Soms is het beter om geen beloftes te maken. Je schept namelijk een enorme verwachting. Nokia lijkt daar geen problemen mee te hebben. HMD Global heeft namelijk aangekondigd dat alle nieuwe smartphones zullen worden uitgerust met Android 8 Oreo.

Welke smartphones dit zijn en wanneer is niet bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8. Het nieuws is opmerkelijk te noemen, want met dit nieuws kiest HMD Global voor een andere strategie in vergelijking met de concurrentie. Bedrijven die Android-smartphones produceren rusten meestal alleen high-end en nieuwste smartphones uit met de laatste versie van Android. Denk bijvoorbeeld aan HTC met de U11, U Ultra en 10. Bovendien draait de Nokia 3 niet eens op Android 7.1.

Het is afwachten of Nokia deze belofte gaat waarmaken. Door geen tijd en details vrij te geven kan het overigens een lange periode duren voordat Android Oreo zal worden uitgerold op de ondersteunde toestellen.

Nog geen reacties

  1. Daar zullen de klagende gebruikers wel blij mee zijn.
    Om vervolgens te klagen dat de software niet optimaal op hun verouderde budget toestel draait…

  2. ze hadden zelfs beloofd dat er een update 7.1.1 zou komen voor de nokia 3.
    heb hem nog steeds niet binnen gehad terweil ik lees dat andere in het buitenland hem wel hebben gehad. en ben benieuwd of nokia 3 oreo gaat krijgen. dacht neem een leuk betaalbaar toestel die up to date blijft is dat onzeker nou lekker is dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *