Nokia verkoopcijfers: oude bekende herovert marktaandeel

Nokia 9
De eerste financiële cijfers moeten moederbedrijf HMD Global hoop geven.

Wat ging het toch slechts met Nokia de laatste jaren. Het bedrijf sloeg de plank mis na de entree van het smartphonetijdperk, en faalde eveneens toen het een samenwerking met Microsoft aanging. De producten verkochten simpelweg niet, waardoor het marktaandeel van 49,4 procent in 2007 als sneeuw voor de zon verdween.

Licentiehouders HMD Global geven de merknaam Nokia echter nieuwe impulsen. Dit jaar startte het bedrijf met de verkoop van nieuwe Nokia-toestellen. Het bedrijf zelf meldt dat er miljoenen smartphones en tientallen miljoenen featurephones zijn verkocht sinds de nieuwe start van het bedrijf.

Statistiekbedrijf IDC (via PhoneArena) bevestigt deze hoopvolle cijfers met haar eigen data. In Finland moet de merknaam alweer op plek vijf staan en wereldwijd heeft Nokia een aandeel van 0,4 procent heroverd. Er zouden volgens IDC 5 miljoen Nokia smartphones verkocht zijn het eerste halfjaar. De verwachting is dat er dit jaar nog 6 miljoen stuks bij komen.

Nokia heeft op dit moment meerdere smartphones op de markt, van low- tot high-end. Het meest recente toestel is de Nokia 8. Het ietwat gedateerde design van dat toestel lijkt ook HMD opgevallen te zijn. De Nokia 9 lijkt namelijk te beschikken over heel wat dunnere schermranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *