‘Nokia vlaggenschepen geven ieder wat wils’

Nokia komt terug op de smartphone markt!
De nieuwe Nokia 8 en Nokia 9 moeten de high end-smartphonemarkt aanvallen, maar de toestellen doen dit allebei met een eigen onderscheidend design.

Tot dusver heeft Nokia toestellen gepresenteerd voor enkel de budget- en midrange-markt. Het echte vuurwerk met haar vlaggenschepen die vermoedelijk Nokia 8 en Nokia 9 gaan heten, verwachten wij deze zomer te mogen verwelkomen. Een afbeelding van NPU toont een schets waaruit blijkt dat de twee vlaggenschepen echter met allebei een apart design komen.

In de tekening is te zien dat de Nokia 9 voor een volledig randloos design gaat, vergelijkbaar met de LG G6 en Samsung Galaxy S8. Zowel de Nokia 8 als Nokia 9 lijken gebruik te maken van een vingerafdrukscanner, maar bij laatstgenoemde zit deze hoogstwaarschijnlijk verwerkt aan de achterkant, net onder de dubbele cameralens.

Het is nog niet zeker of deze knop ook daadwerkelijk een vingerscanner bezit, aangezien recentelijk naar voren kwam dat er ook een Ozio audio-feature aanwezig zal zijn op het toestel. Beide toestellen beschikken wel over een dubbele camera, die al dan niet van Carl Zeiss afkomstig is.

Nokia vlaggenschepen schets

De Nokia 8 details zijn wat schaars op dit moment, terwijl we van de Nokia 9 ‘slechts’ weten dat er waarschijnlijk een Snapdragon 835-chipset en 6GB RAM verpakt zitten in een 5,5 inch QHD-OLED-scherm. In de komende maanden worden er vast en zeker meer interessante specs gelekt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *