‘Nokia vlaggenschepen verschijnen medio juni’

Nokia 6
De vermelde specs laten er geen gras over groeien.

Op het Mobile World Congress in Barcelona zagen we voor het eerst waar het vernieuwde Nokia, onder leiding van HMD Global, toe in staat is. De Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 (Arte Black Limited Edition) en Nokia 3310 zijn allerminst teleurstellend, maar het echte high-end Nokia-vlaggenschip hebben we nog niet mogen zien.

Volgens Pocketnow hoeven we echter niet lang meer te wachten op deze killer-smartphone. De verwachting is dat HMD Global rond juni dit jaar met twee Nokia-vlaggenschepen de markt betreedt. De meest in het oog springende spec is de razendsnelle Snapdragon 835-chipset, waar de Galaxy S8 hoogstwaarschijnlijk ook over gaat beschikken.

Zowel het ‘grote’ als het ‘kleine’ vlaggenschip komen beschikbaar in een 4 en 6GB RAM-versie en een volledig metalen jasje. Voor het schieten van foto’s maken de toestellen gebruik van een 23 megapixel-camera of hoger. Een dubbele cameralens zoals bij de Huawei P10 behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De compacte versie kost vermoedelijk rond de 580 dollar, terwijl het grote exemplaar een beginprijs van 650 dollar kent. Hoewel we de geruchten over deze Nokia-vlaggenschepen met een korreltje zout zullen nemen, zijn de eerste berichten in ieder geval erg positief te noemen.

Eén reactie

  1. Eerst zien en dan geloven.
    Qua design is het 2015/2016 toestel en dus niks bijzonders ….

    In juni gaan andere zaken een rol spelen zoals meer scherm in minder telefoon, oftewel een hogere screen/bezel ratio.

    Metal body, dual camera en megapixels kijkt niemand meer naar. Bewezen prestaties en functionaliteit wel.
    Kortom we gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *