Nostalgie: Windows geeft oorspronkelijke File Manager vrij

Windows 3.0 File Manager downloaden
Lees hier hoe jij dit stukje historie kunt downloaden én gebruiken.

Alle oude tech-geeks onder ons kennen vast en zeker Windows 3.x nog. Het besturingssysteem kende geen al te lang en gelukkig bestaan, maar bracht wel enkele belangrijke features met zich mee. Naast de introductie van tekstverwerker Word in Windows 3.1, kan ook de ‘File Manager’ van Windows 3.0 worden gezien als een belangrijk stukje geschiedenis.

Helaas was Windows NT 4.0 zo sterk dat 3.0 al snel ten dode op was geschreven. Voor iedereen die wel houdt van een ritje terug in de tijd is er nu goed nieuws: de oorspronkelijke File Manager is eindelijk vrijgegeven door Windows.

De feature is nog steeds het fundament van de interface die we nu kennen van Windows. Het werken met bestanden en bestandsmappen, verbinding maken met netwerken en nog diverse andere essentiële mogelijkheden werden gerealiseerd in Windows 3.0 met deze File Manager.

De originele File Manager is vanaf vandaag te downloaden via GitHub en neemt ongeveer 700kb in beslag. Het bestand werkt zelfs op Windows 10, waardoor iedereen gebruik kan maken van deze welkome verrassing. Wij wensen je alvast veel plezier op deze nostalgische trip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *