Note 7-gate: moet de overheid productveiligheid controleren?

Zo test Samsung haar telefoons nu
Helpt dit Samsung uit de brand?

Na het Galaxy Note 7-fiasco voelt de Zuid-Koreaanse overheid zich verplicht om de veiligheidseisen aan te scherpen. “We verwachten van de industrie dat het nastreven van veiligheid net zo belangrijk is als het ontwikkelen van innovatieve producten,” aldus Jeong Marn-ki, vice president van het ministerie van Handel, Industrie en Energie.

Met de nieuwe veiligheidsregels probeert de Zuid-Koreaanse overheid de veiligheid van de consument te waarborgen. Zo wil het ministerie vaker inspecties uitvoeren. Ook Samsung zelf is druk bezig met het verbeteren van productveiligheid. In de onderstaande reclamespot probeert het elektronicabedrijf de negatieve publiciteit onschadelijk te maken. Dat probeerde men al voor Galaxy-gate te doen. Helpt dit ze wel uit de brand?

[gv data=”AmtNpQstOLg”][/gv]

Er zijn daarentegen ook verontwaardigde geluiden te horen. Is het namelijk wel de taak van een overheid om veiligheid van producten te waarborgen? Ligt de verantwoordelijkheid niet bij de producent zelf? We zijn benieuwd naar jouw mening. In hoeverre moet een overheid producenten in de gaten houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *